Boek
Nederlands

Skandar en de eenhoorndief

A.F. Steadman (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
Skandar en de eenhoorndief
×
Skandar en de eenhoorndief Skandar en de eenhoorndief
In de reeks:
Skandar; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Skandar droomt ervan een held en eenhoornrijder te zijn, maar zijn droom komt in gevaar als een duistere vijand de sterkste eenhoorn steelt. Vanaf 10 jaar.
Onderwerp
Eenhoorns
Titel
Skandar en de eenhoorndief
Auteur
A.F. Steadman
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skandar and the unicorn thief
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
414 p.
ISBN
9789045126623 (hardback)

Besprekingen

‘Skandar en de eenhoorndief’ is een fantasyboek over een jongen die al zijn hele leven droomt een eenhoornrijder te worden, en daarmee ook een held. Dan doemt er een gevaar op dat groter is dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Een duistere vijand heeft de sterkste eenhoorn van het Eiland gestolen en Skandar ontdekt een geheim dat de wereld zoals hij die kent voorgoed kan wegvagen. 'Skandar en de eenhoorndief' is spannend en meeslepend geschreven. Met kaart. Voor fans van Percy Jackson en Harry Potter vanaf 10 jaar.

Skandar en de eenhoorndief

Skandar zijn leven staat in het teken van zijn droom: eenhoornrijder worden. Hij wil zo graag de held zijn die het Eiland en het Vasteland beschermt. Samen met zijn zus Kenna en zijn depressieve vader leeft hij een armoedig bestaan. Zijn moeder heeft het gezin lange tijd geleden achter gelaten. Waarom weet niemand precies maar bij Skandar knaagt het wel. Wanneer zijn zus Kenna zakt voor haar ruitersexamen, rust alle hoop op zijn schouders. Maar helaas, hij wordt niet uitverkoren om deel te nemen aan het examen. Tot plots, midden in de nacht, een mysterieuze vrouw hem komt halen om stiekem toch naar het eiland gebracht te worden. Komt zijn droom alsnog uit?Denk vooral niet dat de eenhoorns in dit boek lieflijke gevleugelde paarden zijn die leven in een wereld vol regenbogen. Neen. Zoals de kaft al doet vermoeden zijn in die wereld eenhoorns gewelddadige en bloeddorstige wezens met magische krachten. Ze leven afgezonderd op een eiland ergens tussen het Verenigd Kon…Lees verder