Boek
Engels
Dankzij de grote mensenkennis van een beroemd speurder wordt een niets ontziende moordenaar, die zijn misdaden van te voren aankondigt, ontmaskerd en wordt een gerechtelijke dwaling voorkomen.
Extra onderwerp
Thrillers
Titel
The ABC murders
Auteur
Agatha Christie
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2001
331 p.
ISBN
0-00-711929-1 9780007119295
Andere talen:

Besprekingen

Het lukt een geniaal misdadiger bijna een erfenis in de wacht te slepen door het in alfabetische volgorde vermoorden van een aantal mensen. Hercule Poirot doorziet het dwaalspoorplan helaas laat, maar levert wel de moordenaar aan justitie uit. Een hier en daar iets langdradige, maar zeker voor de liefhebbers toch wel aardige detective uit 1935 van Dame Agatha Christie (1890-1976). De mooi gemaakte BBC miniserie met John Malkovich in de rol van Hercule Poirot en Rupert Grint (Ron Wemel (Harry Potter)) als inspecteur Crome werd begin 2019 uitgezonden door BBC First.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 — Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, twintig toneelstukken, vier non-fictiewerken, zes romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het d…Lees verder op Wikipedia