Titel
Quality of joy
Uitvoerder
Aka Moon Fabrizio Cassol 1964- (saxofoon) Michel Hatzigeorgiou  (bas) Stéphane Galland  (drums) The Orchestral Constellation
Uitgever
Outhere Music, © 2022
1 cd + boekje
Speelduur
00:55:56
EAN
5400439006669
CDR
JE49489

Over Aka Moon

Aka Moon is een Belgische avant-gardejazzband, bestaande uit Fabrizio Cassol (altsaxofoon), Michel Hatzigeorgiou (elektrische bas) & Stéphane Galland (drums).

Het ontstaan

Saxofonist Fabrizio Cassol, bassist Michel Hatzigeorgiou, en drummer Stéphane Galland zijn de stichtende leden van het kerntrio. Ook voor de oprichting van Aka Moon in 1992 was dit drietal reeds actief als professionele muzikanten, onder andere in de Nasa Na Band (met wijlen gitarist Pierre Van Dormael). Na een reis naar Centraal-Afrika, waar ze de muzikale gewoonten van de Aka pygmeeën bestudeerden, besloten ze om op te nemen als Aka Moon. In 1992 namen ze, geïnspireerd door de methoden die de pygmeeën gebruikten om hun muziek te ontwikkelen, hun eerste album op. De naam van de band wordt vaak verkeerd uitgesproken als "AKA Moon" zoals in het Engelse acroniem "also known as", de correcte uitspraak is echter "AH-kah MOON".

Lees verder op Wikipedia