Strip
Nederlands

Het boek dat alles weet

Alain Jost (scenarist), Pascal Garray (illustrator), Peyo (naar het werk van)
+1
Het boek dat alles weet
×
Het boek dat alles weet Het boek dat alles weet
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Het boek dat alles weet
Scenarist
Alain Jost
Illustrator
Pascal Garray
Naar het werk van
Peyo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les schtroumpfs et le livre qui dit tout
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789002230882

Besprekingen

Terwijl Grote Smurf op bezoek gaat bij tovenaar Homnibus, beslist Brilsmurf diens laboratorium een grondige poetsbeurt te geven om bij hem op een goed blaadje te komen. Bij het afstoffen van enkele oude boeken ontdekt hij een boek met lege pagina's. Groot is zijn verbazing wanneer het boek hem aanspreekt en aanspoort tot het stellen van een vraag. Algauw heeft Brilsmurf door dat het geen gewoon boek is, en dat het alles weet. Kennis geeft echter macht, en macht doet soms rare dingen met een Smurf. Brilsmurf ontpopt zich dan ook tot een tiranniek leider en zet het hele smurfenleventje op zijn kop.

De wereld van de Smurfen is en blijft een karikatuur van de mensenwereld. Het is dan ook de ideale gelegenheid om kinderen de nodige morele lessen te geven aan de hand van 'Smurfen'-strips. Scenarist Alain Jost heeft dit goed begrepen en maakt dankbaar gebruik van de eigenschappen van de etter bij uitstek Brilsmurf. Hij werkt bijzonder knap uit hoe een grotere machtspositie iemand tot…Lees verder
De Smurfen zijn weer helemaal populair. Dit stripverhaal bevat een nieuw avontuur van de kleine blauwe figuurtjes. Tijdens de afwezigheid van Grote Smurf houdt Brilsmurf grote schoonmaak in het laboratorium. Hij vindt daar een boek dat kan praten en alles weet. Het hele Smurfendorp komt langs om een vraag te stellen aan het magische boek. Maar zoals Grote Smurf altijd waarschuwt: toverkunst is niet voor doetjes. Vriendelijke humor, duidelijke ballonteksten, verzorgde inkleuring.

Suggesties