Over Alan Stivell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jérémy Kergourlay

Alan Stivell, artiestennaam van Alan Cochevelou (Riom, 6 januari 1944) is een Bretoens zanger, musicus en instrumentenbouwer die aan de basis staat van de herontdekking van de keltische harp. Hij zingt vooral in het Bretoens maar ook in het Frans en het Engels. Typisch voor Stivell is echter dat hij zijn repertoire niet alleen in die twee voor de hand liggende talen maar ook in Keltische talen als het Gaelisch en het Welsh gaat zoeken, zoals blijkt op (onder meer) zijn platen 'Renaissance de la Harpe celtique' , 'E Langonned' en 'E Dulenn'.

Discografie

(exclusief compilaties)

  • 1964 : Telenn Geltiek (Harpe celtique)
  • 1970 : Reflets
  • 1971 : Renaissance de la Harpe Celtique
  • 1972 : A l'Olympia (concert in Parijs)
  • 1973 : Chemins de Terre
  • 1974 : E Langonned
  • 1975 : E Dulenn (concert in Dublin)
  • 1976 :…Lees verder op Wikipedia