Hij stond onder een boom, dicht bij de rand van het bos. Hij keek naar boven. Hij zag, dat de toppen van de bomen in de windbewogen. Het was net, alsof ze met elkander stonden te praten. Hij vroeg hardop: Praten jullie nou?


De bomen mompelden. Hij vroeg: Zijn jullie het geweest vannacht?


De bomen knikten.Met een slotwoord van Joost

Titel
De bomen
Auteur
A. Alberts 1911-1995
Nawoord
Joost Oomen
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Das Mag Uitgeverij B.V., 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789493248410
CloudLibrary
aehr9w89

Andere formaten:

Over A. Alberts

Albert (Bert) Alberts (Haarlem, 23 augustus 1911 – Amsterdam, 16 december 1995) was een Nederlands schrijver, vertaler en journalist. Zijn auteursnaam was A. Alberts.

Biografie

Hij studeerde indologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en was lid van studentenvereniging Unitas. Daar vormde hij een vriendenkring met Anton Koolhaas en Leo Vroman. Hij promoveerde in 1939 tot doctor in de letteren en wijsbegeerte op het proefschrift Baud en Thorbecke 1847-1851, dat over de strijd tussen de politici Baud en Thorbecke handelt. Daarna verbleef hij tot 1946 als bestuursambtenaar in Nederlands-Indië. Tijdens zijn internering door de Japanners kwam hij in contact met de schrijver Han Friedericy. Na zijn terugkeer naar Nederland werkte hij korte tijd op het Ministerie van Overzeese Gebiedsdelen met Friedericy als directe chef. Vervolgens was hij tot 1953 directiesecretaris van het Kina-bureau voor de handel in kinineproducten i…Lees verder op Wikipedia