Een hardwerkende advocaat op Hawaii ontdekt dat zijn vrouw een minnaar heeft, wanneer zij door een bootongeluk in een onomkeerbaar coma is geraakt. Samen met zijn twee dochters (10 en 17 jaar) gaat hij op zoek naar deze minnaar.
Onderwerp
Gezin, Hawaïi, Dood, Hawaii
Titel
The descendants
Regisseur
Alexander Payne
Naar het werk van
Kaui Hart Hemmings
Acteur
George Clooney 1961- Shailene Woodley Amara Miller
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626088028

Besprekingen

Een Amerikaans drama uit 2011 van Alexander Payne (Sideways; About Schmidt) met in de hoofdrol George Clooney (The ides of March) en verder onder meer Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause en Beau Bridges. Matt is een hardwerkende advocaat op Hawaii die wanneer zijn vrouw door een bootongeluk in een onomkeerbaar coma raakt, ontdekt dat ze een minnaar had. Samen met zijn twee dochters (10 en 17 jaar) gaat hij op zoek naar deze minnaar, om hem de gelegenheid te geven afscheid te nemen van zijn vrouw. Intussen probeert hij de band met zijn dochters te herstellen. Het verhaal is gebaseerd op het boek 'De afstammelingen'* van de Hawaiiaanse schrijfster Kaui Hart Hemmings. Remke de Lange (Trouw 2-2-'12) schrijft dat Payne 'met groot mededogen het verhaal van een gekwetste man vertelt' en 'secuur en consequent je emoties' raakt. Pauline Kleijer (Volkskrant 2-2-'12): '(...) een bijzonder fraaie tragikomedie, even hilarisch als pijnlijk (...) In een onopvallende, efficiënte stijl, waarin…Lees verder

Over Alexander Payne

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door che

Constantine Alexander Payne (Omaha, 10 februari 1961) is een Amerikaans filmregisseur.

Payne studeerde geschiedenis en Spaanse literatuur aan Stanford University en behaalde in 1990 zijn Masters of Fine Arts aan de Universiteit van Californië in Los Angeles.

Zijn regiedebuut was Citizen Ruth uit 1996, een satirische film over abortus. Voor zijn volgende film, de zwarte komedie Election (1999), werden Payne en medescenarist Jim Taylor genomineerd voor een Academy Award voor beste aangepaste script. In 2003 ontvingen Payne en Taylor een Golden Globe voor beste aangepaste script voor About Schmidt. Hij won een Golden Globe en een Oscar voor het scenario van de film Sideways uit 2004. Voor zijn film Nebraska uit 2013 won hij een Tiger Award tijdens het International Film Festival Rotterdam.

Payne huwde actrice Sandra Oh op 1 januari 2003. Het huwelijk werd op 21 december 2006 ontbonden.

Lees verder op Wikipedia