Boek
Nederlands

Deze winter : een Heartstopper-novelle

Alice Oseman (auteur), Niels van Eekelen (vertaler)
+1
Deze winter : een Heartstopper-novelle
×
Deze winter : een Heartstopper-novelle Deze winter : een Heartstopper-novelle

Deze winter : een Heartstopper-novelle

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Tori, Charlie en Oliver Spring hebben allemaal een zware winter gehad. Zal de kerst de familie Spring uit elkaar drijven of ze weer bij elkaar brengen? Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
BookTok, TikTok
Titel
Deze winter : een Heartstopper-novelle
Auteur
Alice Oseman
Vertaler
Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
This winter
Uitgever
Houten: Van Goor, 2022
101 p. : ill.
Aantekening
Speelt zich af tijdens deel 4 van de graphic novel-reeks
ISBN
9789000384341 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een YA-roman over familie, kerst en homoseksualiteit. Tori, Charlie en Oliver Spring hebben een zware winter gehad en proberen de kerstdagen met zo weinig mogelijk drama door te komen. Zal deze kerst de familie Spring uit elkaar drijven of ze weer bij elkaar brengen? In vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Met zwart-wittekeningen. Alice Oseman (1994) is een Britse schrijver en illustrator. Ze schreef meerdere LGBTQ+ young adult-romans en haar succesvolle ‘Heartstopper’-reeks is inmiddels ook te zien op Netflix. Het boek speelt zich af in de winter van Heartstopper deel 4. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties