Strip
Nederlands

Heartstopper. Deel 4, Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…

Alice Oseman (auteur), Niels van Eekelen (vertaler)
+1
Heartstopper. Deel 4, Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…
×
Heartstopper. Deel 4, Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig… Heartstopper. Deel 4, Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…

Heartstopper. Deel 4, Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Charlie (14) is erg onzeker. Hij weet zeker dat hij van Nick (16) houdt maar gaat hij hem dat ook vertellen? Ondertussen maakt Nick zich zorgen om Charlie. Hij heeft door dat Charlie anorexia heeft en wil hem helpen maar hoe? Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Heartstopper. Deel 4, Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…
Auteur
Alice Oseman
Vertaler
Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heartstopper volume 4
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022 | Andere uitgaven
Pagina 910-1258, [28] p. : ill., z/w
Aantekening
Bevat ook de minicomic "Nieuwe ervaringen"
ISBN
9789000380749 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Charlie is onzeker. Hij weet dat hij heel veel van Nick houdt. Maar durft hij dat ook tegen Nick zelf te zeggen? Ondertussen maakt Nick zich zorgen over Charlie. Hij heeft door dat Charlie anorexia heeft, maar misschien speelt er wel meer? Wanneer Charlie zichzelf weer eens verwond is het tijd om hulp in te schakelen. Mooi diepgaande tienerstrip over verliefd zijn en mentale problemen. Je kan niet altijd degene van wie je houdt helpen, maar je kan diegene wel steunen. Realistische kijk op het leven en herkenbare situaties voor tieners. Met achterin een mini-strip over twee docenten. Ook zijn er extra pagina’s toegevoegd uit de dagboeken van Nick en Charlie, karakterbeschrijvingen, schetsen van de kamers en social media posts van de jongens. Vlot lezende, goede vertaling uit het Engels*, met soms wel grof taalgebruik. Tot stand gekomen via websites zoals Patreon en Kickstarter en een verrijking voor de stripwereld. LHBTI+ stripverhaal voor young adults, het vierde deel uit een reeks, i…Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties