Strip
Engels

Heartstopper. Volume 3

Alice Oseman (auteur)

Heartstopper. Volume 3

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Nick (16) en Charlie (14) zijn verliefd op elkaar en gaan samen mee op schoolreis naar Parijs. Ze kiezen er voor hun relatie nog geheim te houden, maar lukt hun dat wel? En willen ze dat eigenlijk wel? Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Homoseksualiteit
Titel
Heartstopper. Volume 3
Auteur
Alice Oseman
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder Children's Books, 2020 | Andere uitgaven
352 p. : ill.
ISBN
9781444952773 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Het is officieel aan tussen Nick en Charlie. Dan gaan ze mee op schoolreis naar Parijs. Steeds meer mensen hebben door dat er iets is tussen hen twee. Maar Charlie wil Nick behoeden voor het gepest waar hij mee te maken kreeg toen hij zelf een jaar geleden uit de kast kwam. Daarom heeft hij het ook nog niet aan al zijn eigen vrienden verteld, want hij is bang dat Tao zijn mond niet kan houden. Nick maakt zich ondertussen zorgen over andere dingen. Mooi vervolg op de tienerstrip over twee jongens die verliefd zijn op elkaar. Dit deel boort nieuwe thema’s aan zoals depressie, zelfverwonding en eetstoornissen. Over liefde en geluk vinden. Met achterin een mini verhaal over Tao en Elle. Ook zijn er weer extra pagina’s toegevoegd uit de dagboeken van Nick en Charlie, karakterbeschrijvingen, schetsen van de kamers en social media posts van de jongens. Tot stand gekomen via websites zoals Patreon en Kickstarter en een verrijking voor de stripwereld. Deel 3* uit deze reeks, in volgorde te lez…Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia