Strip
Engels

Heartstopper. Volume 4

Alice Oseman (auteur)

Heartstopper. Volume 4

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Charlie (14) is erg onzeker. Hij weet zeker dat hij van Nick (16) houdt maar gaat hij hem dat ook vertellen? Ondertussen maakt Nick zich zorgen om Charlie. Hij heeft door dat Charlie anorexia heeft en wil hem helpen maar hoe? Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Homoseksualiteit
Titel
Heartstopper. Volume 4
Auteur
Alice Oseman
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder Children's Books, 2021
348 p. : ill.
ISBN
9781444952797 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Charlie is onzeker. Hij weet dat hij heel veel van Nick houdt. Maar durft hij dat ook tegen Nick zelf te zeggen? Ondertussen maakt Nick zich zorgen over Charlie. Hij heeft door dat Charlie anorexia heeft, maar misschien speelt er wel meer? Wanneer Charlie zichzelf weer eens verwondt, is het tijd om hulp in te schakelen. Mooi diepgaande tienerstrip over verliefd zijn en mentale problemen. Je kan niet altijd degene van wie je houdt helpen, maar je kan diegene wel steunen. Realistische kijk op het leven en herkenbare situaties voor tieners. Stripverhaal in grijstinten dat makkelijk wegleest. Met achterin een mini-strip over twee docenten en hun aanwakkerende relatie, karakterprofielen, social media posts van de jongens en een lijst van websites en organisaties die hulp bieden bij de thema’s besproken in het boek. Dit is deel 4* in een reeks van vijf, tot stand gekomen dankzij enthousiaste lezers online en platforms zoals Kickstarter en Patreon. Een verrijking voor de literatuur en stripw…Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia