Boek
Nederlands

Liefdeloos : hoelang nog voor haar verhaal begint?

Alice Oseman (auteur), Niels van Eekelen (vertaler)
+1
Liefdeloos : hoelang nog voor haar verhaal begint?
×
Liefdeloos : hoelang nog voor haar verhaal begint? Liefdeloos : hoelang nog voor haar verhaal begint?

Liefdeloos : hoelang nog voor haar verhaal begint?

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Georgia (18) hoopt voor het eerst verliefd te worden op de universiteit, maar haar zoektocht wil niet slagen. Dan ontdekt ze aseksualiteit; is dit dan de sleutel tot wie ze is? Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
liefde, relaties, vriendschap, BookTok, TikTok
Titel
Liefdeloos : hoelang nog voor haar verhaal begint?
Auteur
Alice Oseman
Vertaler
Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Loveless
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022
377 p.
ISBN
9789000381647 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Georgia (18) is nog nooit verliefd geweest, ook al wil ze nog zo graag. Als ze dan met haar beste vrienden Pip en Jason naar de universiteit gaat, lijkt dit het uitgelezen moment om de liefde te vinden. Maar door deze zoektocht dwaalt ze steeds verder van haar vrienden af. Dan ontdekt ze nieuwe termen als aromantisch en aseksueel. Is dit dan de sleutel tot wie ze is? Betekent dit dat ze liefdeloos zal blijven? Of zocht ze al die tijd naar het verkeerde? In hedendaagse stijl geschreven. Een young adultverhaal over het vinden van jezelf. Alice Oseman (Chatham, 1994) is schrijver en jeugdauteur, bekend van onder andere de ‘Heartstopper*’-serie. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties