Boek
Frans

L'art de perdre : roman

Alice Zeniter (auteur)
+1
L'art de perdre : roman
×
L'art de perdre : roman L'art de perdre : roman

L'art de perdre : roman

Een jonge vrouw, van gedeeltelijk Algerijnse afkomst, verdiept zich in haar familiegeschiedenis op zoek naar haar identiteit.
Titel
L'art de perdre : roman
Auteur
Alice Zeniter
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Flammarion, 2017
505 p.
ISBN
9782081395534 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Het islamisme, de aanslagen en het daarmee gepaard gaande wantrouwen jegens immigranten confronteren een jonge, zelfstandige vrouw met haar gedeeltelijk Algerijnse afkomst. Ze onderzoekt het verleden van haar opa die in 1962 met zijn gezin naar Frankrijk vluchtte, en hun leven daarna. Wat betekenen haar familiegeschiedenis en Algerije eigenlijk voor haar identiteit? Boeiende beschrijving van de geschiedenis van de Algerijnen die in de onafhankelijkheidsoorlog de kant van de Fransen kozen en hun lot daarna. Tevens een interessante beschouwing over identiteit, een zeer actueel onderwerp.

Over Alice Zeniter

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door FrimousseRoche

Alice Zeniter (Clamart, Hauts-de-Seine, 1986) is een Franse schrijver en toneelschrijver. Ze won de Prix Goncourt des lycéens 2017 met haar roman L'Art de perdre (Nederlandse vertaling: De kunst van het verliezen).

Biografie

Alice Zeniter heeft een Algerijnse vader en een Franse moeder. Ze groeide op in het dorp Champfleur (Pays de la Loire) en volgde middelbaar onderwijs in Alençon. Na het voltooien van de middelbare school verhuisde ze naar Parijs om te studeren aan de École normale supérieure (Parijs). Sinds 2013 doceert zij theaterwetenschap aan de Sorbonne Nouvelle - Paris 3.

In 2008 verliet ze Parijs en verhuisde naar Boedapest, waar ze onder andere Franse taal doceerde aan de Loránd Eötvös-universiteit. Ze werkte als assistent van Árpád Schilling, de artistiek directeur van het centrum voor performing arts “Krétakör” in Boedapest.

Na enkele jaren keerde ze terug naar Frankrijk. Ze werkte mee aa…Lees verder op Wikipedia