Boek
Nederlands

Episoden uit het leven van Lulu

Almudena Grandes (auteur)

Episoden uit het leven van Lulu

Almudena Grandes (auteur)
Een jonge vrouw voelt zich aangetrokken tot intellectuele, kunstzinnig aangelegde mannen en raakt gefascineerd door seks met een sadistisch tintje.
Extra onderwerp
Vrouwenliteratuur, erotiek
Titel
Episoden uit het leven van Lulu
Auteur
Almudena Grandes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Las edades de Lulu
Uitgever
Houten: Agathon, 1990
250 p.
ISBN
90-269-5203-1

Andere talen:

Besprekingen

De ik-figuur Lulu voelt zich als vrij jong, 15-jarig schoolmeisje door intellectuele, kunstzinnig aangelegde mannen aangetrokken en merkt daarbij al snel dat ze gefascineerd is door seks met een sadistisch tintje. Haar fascinatie gaat steeds verder, tot ze in extreem masochistische kringen terecht komt en uiteindelijk ternauwernood ontsnapt aan een gruwelijk lot. Almudena Grandes heeft met dit erg erotische en scandaleuze romandebuut internationaal de aandacht getrokken. Het boek is in heel wat talen vertaald en intussen verfilmd. Harde en soms afwijkende vormen van seksualiteit domineren het boek. De gebeurtenissen zijn schokkend, maar de voortreffelijke stijl van de Spaanse schrijfster (1960) tilt deze roman ver uit boven de normale normen van de erotische roman. Voortreffelijke roman voor een literair geschoold publiek dat verder kijkt dan de scabreusheid van het onderwerp. Pocketeditie; kleine druk, krappe marge.

Over Almudena Grandes

Almudena Grandes Hernández (Madrid, 7 mei 1960) is een Spaanse schrijfster, columniste in het dagblad El País en vaste tafelgast in het radioprogramma Hoy por hoy van de zender Cadena SER.

Biografie

Hoewel Grandes al van jongs af aan schrijfster wil worden, studeert ze onder druk van haar moeder aan de faculteit van aardrijkskunde en geschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid. Na die studie schrijft ze stukjes voor encyclopediën. Ze debuteert als fictieschrijfster met de erotische roman Las edades de Lulú in 1989 (vertaald als Episoden uit het leven van Lulu). De roman is een groot succes en is vertaald in meer dan 20 talen.

Lees verder op Wikipedia