Boek
Nederlands

Luchtkastelen

Almudena Grandes (auteur)
+1
Luchtkastelen
×
Luchtkastelen Luchtkastelen

Luchtkastelen

Almudena Grandes (auteur)
Titel
Luchtkastelen
Auteur
Almudena Grandes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Castillos de carton
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2006
179 p.
ISBN
90-446-0873-8

Besprekingen

María José, Jose voor de vrienden, moet zo rond de veertig zijn als zij op een dag wordt opgebeld door Jaime, ex-studiegenoot aan de faculteit Schone Kunsten. Hij brengt de koele boodschap dat Marcos, een andere ex-studiegenoot, zelfmoord heeft gepleegd. Dat maakt Jose behoorlijk overstuur en dompelt haar onverhoeds onder in de herinneringen aan de tijd ? lang geleden ? toen zij met beiden een triootje vormden waarbinnen niet enkel de schilderkunst werd bedreven maar ook en vooral de vrije liefde. De drie gingen er aanvankelijk van uit dat hun promiscue relatie nieuwe paden zou openen en ervaringen toegankelijk maken van duurzaam allooi. Maar langzaamaan begon zich om hen heen een gecompliceerd netwerk te weven van verraad en trouw, van hele waarheden en halve leugens. "Wij zijn", aldus Jose, "als drie vliegen gevangen in een spinnenweb". Het uiteindelijk resultaat is dat de drie minnaars uit elkaar gaan, elk met de eigen frustraties. En met de zelfmoord van Marcos als triest hoogtepu…Lees verder

Over Almudena Grandes

Almudena Grandes Hernández (Madrid, 7 mei 1960) is een Spaanse schrijfster, columniste in het dagblad El País en vaste tafelgast in het radioprogramma Hoy por hoy van de zender Cadena SER.

Biografie

Hoewel Grandes al van jongs af aan schrijfster wil worden, studeert ze onder druk van haar moeder aan de faculteit van aardrijkskunde en geschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid. Na die studie schrijft ze stukjes voor encyclopediën. Ze debuteert als fictieschrijfster met de erotische roman Las edades de Lulú in 1989 (vertaald als Episoden uit het leven van Lulu). De roman is een groot succes en is vertaald in meer dan 20 talen.

Lees verder op Wikipedia