Boek
Nederlands

De raketwedstrijd

Anaïd Haen (auteur), Django Mathijsen (auteur)
+1
De raketwedstrijd
×
De raketwedstrijd De raketwedstrijd
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sterre (12) droomt ervan om astronaut worden. Wanneer de meester in de klas vertelt over een waterraketwedstrijd, is Sterre vastbesloten om te winnen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart, Volhouden
Titel
De raketwedstrijd
Auteur
Anaïd Haen Django Mathijsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2015
293 p. : ill.
ISBN
9789051164459 (hardback)

Besprekingen

De 12-jarige Sterre droomt ervan om astronaut worden. Wanneer de meester in de klas vertelt over een waterraketwedstrijd, is Sterre vastbesloten om te winnen. Temeer omdat de hoofdprijs een toelating tot de Technologie en Wetenschap Talentschool is. Helaas wil de rijke, verwende pestkop Floris daar een stokje voor steken. En dan is er ook nog een norse, eigenaardige buurman die haar plannen lijkt te dwarsbomen. Een spannend en informatief verhaal over een gedreven meisje dat haar droom najaagt. Er wordt veel aandacht besteed aan het bouwen van de raket, de gebruikte materialen en de technische details. Sommige lezers zullen bij deze passages even moeten doorbijten. De hoofdstukken bestaan uit drie delen: ieder hoofdstuk opent met een echt krantenknipsel over ruimtevaart, daarna volgt het verhaal. De hoofdstukken eindigen met een, soms best ingewikkeld, weetje over ruimte(vaart). Het taalgebruik is vrij pittig en de stijl wat breedsprakig. Er zijn veel verhaallijnen en personages, veel…Lees verder

Over Anaïd Haen

Anaïd Haen is een Nederlandse sciencefiction-, fantasy- en thrillerschrijfster. Naast romans heeft ze veel korte verhalen geschreven en onder andere in 2010 de Unleash Award gewonnen.

Ze is tevens de organisator van de schrijfwedstrijd Fantastels.

Romans

  • Codenaam Hadsadah (2010, in co-auteurschap met Django Mathijsen)
  • Begeesterd (2013)
  • Koningsbillen en drakenstreken (2013, in co-auteurschap met Django Mathijsen)
  • de raketwedstrijd
Lees verder op Wikipedia