Boek
Nederlands

Koning Eddie en het machtige monster

Andy Riley (auteur), Edward Van de Vendel (vertaler)
+1
Koning Eddie en het machtige monster
×
Koning Eddie en het machtige monster Koning Eddie en het machtige monster

Koning Eddie en het machtige monster

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Er is een monster gezien in Eddieland. Koning Eddie kan maar één ding doen: zijn volk beloven dat hij het monster Vellek gaat verslaan. Maar hij is niet de enige die op het monster jaagt. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Koning Eddie en het machtige monster / tekst en illustraties Andy Riley
Auteur
Andy Riley
Vertaler
Edward Van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
King Flashypants and the creature from Crong
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2017
201 p. : ill.
ISBN
9789000355891 (hardback)

Besprekingen

Als kluizenaar Bolder het koninkrijk opschrikt met de boodschap dat er een monster in Eddieland is, kan koning Eddie maar één ding doen: zijn volk beloven dat hij het monster Vellek gaat verslaan! Vanaf dat moment rollen koning Eddie en zijn helpers (minister Jill, Nanda de nar en Klaas de pony) van het ene avontuur in het andere. Zeker omdat kwade keizer Nurbizoon nooit ver uit de buurt is… Kloeke, stevige uitgave, ‘graphic novel in optima forma’ – vol van over elkaar buitelende, puntige taalgrapjes en veel humoristische zwart-wittekeningen in een speelse vormgeving. Tel daar een ruime bladspiegel bij op en je hebt een (voor)leesboek dat, zeker voor zelf-lezers, prachtig in balans is. Tweede avontuur* van deze kleine koning (nog steeds negen jaar). Lezen met een lach – boek dat in geen enkele collectie mag ontbreken, aanrader voor de komende feestdagen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Andy Riley

Andy Riley (Aylesbury, 1970) is een Britse cartoonist, striptekenaar en scenarioschrijver, woonachtig te Londen.

Boeken

Riley heeft verschillende bestsellers geschreven: The Book of the Bunny Suicides, Return of the Bunny Suicides, Great Lies to Tell Small Kids, Loads More Lies to Tell Small Kids, D.I.Y. Dentistry, Selfish Pigs en Dawn of the Bunny Suicides. De schrijver is vooral bekend om zijn cartoons over zelfmoordkonijntjes. Zijn boeken zijn in meerdere talen vertaald.

Comedyscenario's

Samen met Kevin Cecil heeft Riley verschillende comedyscenario's geschreven, waaronder sitcoms als The Great Outdoors en Hyperdrive voor de BBC en Slacker Cats voor ABC Family Channel. Verder hebben zij bijgedragen aan comedy's Little Britain, The Armando Iannucci Shows, Com…Lees verder op Wikipedia

Suggesties