Boek
Nederlands

Volwassen worden over de hele wereld

Anita Ganeri (auteur)
+1
Volwassen worden over de hele wereld
×
Volwassen worden over de hele wereld Volwassen worden over de hele wereld

Volwassen worden over de hele wereld

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat zijn de gebruiken bij het volwassen worden in verschillende culturen? Lees hoe jongeren soms testen moeten afleggen, zoals in Ethiopië een koesprong, in Mexico een feest gehouden wordt, en nog veel meer. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Rituelen, Opgroeien
Titel
Volwassen worden over de hele wereld
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Coming of age around the world
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789086647149 (hardback)

Besprekingen

In dit deel uit de vierdelige serie 'Vieringen en rituelen' staat volwassen worden over de hele wereld centraal. Belangrijke gebeurtenissen, gebruiken en ceremonies in verschillende culturen komen aan bod. In twaalf hoofdstukken van een dubbele bladzijde komen bijvoorbeeld aan bod de Meerjarigheidsdag in Japan, de vier levensfases bij de Hindoes, het sikh- geloof, maar ook de testen die jongens en meisjes moeten afleggen bij het Apache-volk, de Satere Mawe-stam in het Amazonegebied en bij de Aboriginals in Australië. De informatie is kort en bondig, de bladspiegel ruim. Geïllustreerd met veel kleurenfoto’s waar het bijschrift in een gekleurd font staat. Overzichtelijke lay-out, waarbij de tekst vaak omkaderd is of bij elkaar staat. Tussendoor staan gekleurde kaders met extra informatie. Afgesloten wordt met een knutselopdracht, het beschilderen van een zwerfsteen. In de tekst staan vetgedrukte woorden die achterin het boek uitgelegd worden. Aanwezig zijn een inhoudsopgave, register en…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia