Boek
Nederlands

De 3e zomer van de spijkerbroek

Ann Brashares (auteur)
+1
De 3e zomer van de spijkerbroek
×
De 3e zomer van de spijkerbroek De 3e zomer van de spijkerbroek

De 3e zomer van de spijkerbroek

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De laatste zomervakantie van vier gezworen Amerikaanse vriendinnen voordat ze naar de universiteit gaan, is heel belangrijk voor hun verdere leven; daarom sturen ze een spijkerbroek aan elkaar door die getuige is van al hun avonturen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De 3e zomer van de spijkerbroek
Auteur
Ann Brashares
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girls in pants, the third summer of the sisterhood
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2005
303 p.
ISBN
90-261-3105-4

Besprekingen

De laatste zomer van de 4 vriendinnen, waarin veel beslissingen genomen worden en de spijkerbroek erg belangrijk is, voordat ze ieder naar een andere universiteit gaan. Onafhankelijk te lezen derde deel waarin op vaak humoristische wijze, maar met redelijke diepgang, verteld wordt hoe de 4 meiden leren omgaan met al hun twijfels over het nemen van belangrijke keuzes, die mede bepalend zijn voor hun toekomst. Daarnaast komt de liefde ruimschoots aan bod. Vooraf worden in het kort het verhaal, de functie en de waarde van de spijkerbroek verteld. Vlot taalgebruik, overzichtelijke bladspiegel zonder illustraties (elk hoofdstuk begint met een citaat plus een foto van de spijkerbroek). Heerlijk leesboek voor meiden vanaf ca. 13 jaar.

Over Ann Brashares

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Ann Brashares (Alexandria (Virginia), 30 juli 1967) is een Amerikaanse schrijfster uit Brooklyn. Ze studeerde filosofie aan het Barnard College te New York. Tijdens haar studie was ze redacteur bij een kinderboeken-uitgeverij, maar na haar eerste boek werd ze fulltime schrijfster. In 2001 maakte ze haar debuut met het jeugdboek The Sisterhood of the Traveling Pants, dat in 2002 in het Nederlands vertaald is als 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek. Het boek is in meer dan 15 landen vertaald en Warner Bros kocht de filmrechten. In 2005 kwam the film The Sisterhood of the Traveling Pants uit en in 2008 het vervolg daarop, The Sisterhood of the Traveling Pants 2, dat gebaseerd is op het vierde boek uit de serie, Forever in Blue: The Fourth Summer of the Sisterhood.

Bibliografie

  • Linus Torvalds, Software Rebel (2001)
  • Steve Jobs Thinks Different (2001)
  • Sisterhood of the Traveling Pan…Lees verder op Wikipedia