Boek
Nederlands

De roep terug

Ann Cleeves (auteur), Valérie Janssen (vertaler)
Wanneer er een lichaam gevonden wordt in Noord Devon, opent detective Matthew Venn een onderzoek waarbij hij ook oog in oog komt te staan met plaaggeesten uit zijn verleden.
Titel
De roep terug
Auteur
Ann Cleeves
Vertaler
Valérie Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The long call
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2023
416 p.
ISBN
9789400516311 (paperback)

Besprekingen

Een psychologische thriller in de serie over inspecteur Matthew Venn. Het verhaal speelt zich af in Noord-Devon, waar Venn een moordonderzoek leidt. Een man met een tatoeage van een albatros is dood aangetroffen op het strand, om het leven gebracht door steekwonden. Deze zaak brengt Venn terug naar zijn verleden en de strenge evangelische gemeenschap die hij ooit verliet, waardoor zijn nieuwe leven in botsing komt met de wereld die hij dacht achtergelaten te hebben. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Ann Cleeves heeft tientallen misdaadromans op haar naam staan en kreeg voor haar werk in 2017 de hoogste eer, in de vorm van de CWA Diamond Dagger. Ze is de auteur van de ‘Vera-serie' en 'Shetland-serie', beide bekend van tv. 'De roep terug is de start van een nieuwe serie, die ook voor tv ontwikkeld is. Ann woont in North Tyneside, waar de Vera-serie zich afspeelt.

Over Ann Cleeves

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door TimDuncan

Ann Cleeves OBE (Herefordshire, 24 oktober 1954) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze schreef drie misdaadreeksen die tot televisiereeksen werden bewerkt: Vera Stanhope, Jimmy Perez en Matthew Venn.

Leven

Cleeves werd in 1954 geboren in Herefordshire, in de Engelse regio West Midlands en groeide op in North Devon. Haar vader was er leraar. Cleeves studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex maar stopte vroegtijdig. Ze werkte vervolgens als kinderverzorgster, leidster vrouwenopvang, kok vogelobservatorium en hulp kustwacht, waarna ze een opleiding voor reclasseringsambtenaar begon. In het vogelobservatorium leerde ze Tim Cleeves kennen waarmee ze in 1977 huwde. Het koppel kreeg twee dochters.

Cleeves begon te schrijven toen haar man werd aangesteld als beheerder van Hilbre, een klein natuurreservaat op een getijdeneiland in de monding van de Dee waar ze niet veel anders om handen had. Haar eerste serie misdaa…Lees verder op Wikipedia