Boek
Nederlands

Krop : want er is tussen ons iets enorms aan de gang

Anne Provoost (auteur)
+1
Krop : want er is tussen ons iets enorms aan de gang
×
Krop : want er is tussen ons iets enorms aan de gang Krop : want er is tussen ons iets enorms aan de gang

Krop : want er is tussen ons iets enorms aan de gang

Anne Provoosts generatie is misschien de laatste die nog kan terugkijken op een tijd waarin het stijgende water een hypothese was. In die storm is de geliefde een eiland. Het geruststellende van samen ouder worden is een troost, want ‘er is tussen ons iets enorms aan de gang’. Dit is poëzie over wat naar de keel grijpt en wat je staande houdt.

Maar we streven!

We zullen
Titel
Krop : want er is tussen ons iets enorms aan de gang
Auteur
Anne Provoost 1964-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Krop
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
77 p.
ISBN
9789021464367 (paperback)

Over Anne Provoost

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Anne Provoost (Poperinge, 26 juli 1964) is een Vlaams schrijfster van romans, kinder- en jeugdliteratuur en essayiste. Ze is lid van PEN en van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Ze woont met haar man Manu Claeys en drie kinderen in Antwerpen, district Borgerhout.

Anne Provoost schrijft romans voor jeugd en volwassenen over situaties van wrijving en wendbaarheid. Haar ik-vertellers bevinden zich dikwijls op de grens tussen jeugd en volwassenheid, maar de vragen die zij stelt, gelden voor elke mens onafhankelijk van zijn leeftijd: wat zijn de keuzes die personages moeten maken, hoe ver reikt zijn vrijheid, wanneer en waarom belemmert hij de anderen, etc.

Haar boeken kregen talrijke prijzen en werden vertaald. Haar roman Vallen werd in 2001 verfilmd door Hans Herbots. Met Beminde ongelovigen bewijst ze haar engagement in een essay voor volwassenen vorm te geven.

Levensloop

<…Lees verder op Wikipedia