Boek
Engels

Redhead by the side of the road

Anne Tyler (auteur)

Redhead by the side of the road

Als een 43-jarige it'er wordt geconfronteerd met een jongen die denkt dat hij zijn zoon is uit een eerdere relatie, leidt dat tot problemen met zijn huidige vriendin.
Onderwerp
Relaties
Titel
Redhead by the side of the road
Auteur
Anne Tyler 1941-
Taal
Engels
Uitgever
New York: Alfred A. Knopf, © 2020
ISBN
9781524711740 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De 43-jarige Micah Mortimer woont in Baltimore en lost als it'er bij mensen aan huis computerproblemen op. Hij heeft een neurotisch precieze dagindeling, is afstandelijk naar zijn buurtbewoners en met vrouwen wil het niet zo lukken. Toch heeft hij al drie jaar een vriendin, lerares Cassia, maar ze wonen nog gescheiden. Dan staat er onverwacht een knul van 18 jaar voor zijn deur: Brink Adam, zoon van een vroegere vriendin die hij al 20 jaar niet meer heeft gezien. De jongen wil bij hem logeren en dacht dat Micah zijn echte vader was, wat niet zo is. Tegen Cassia, die op dat moment misschien haar flat moet verlaten, zegt hij dat ze maar in haar auto moet slapen. Dit betekent het einde van hun relatie. De volgende dag is Brink vertrokken en wordt hij gebeld door diens bezorgde moeder Lorna, nu advocate. Het dagelijks leven van een doodgewone, eenvoudige man, zonder veel aspiraties, wordt in onopgesmukte taal, herkenbaar weergegeven.

Over Anne Tyler

Anne Tyler (Minneapolis, 25 oktober 1941) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Haar ouders waren activisten die zich voor meerdere progressieve doelen inzetten en Anne groeide op in meerdere communes verspreid over het zuiden en middenwesten van de Verenigde Staten. Toen ze elf was streken haar ouders neer in Raleigh, North Carolina, waar ze voor het eerst een normale school bezocht. Daarna studeerde ze Russische taal en letteren aan de Duke University in Durham. In 1963 trouwde ze met de Iraanse psychiater en schrijver Taghi Modarressi, met wie ze twee dochters heeft. Hij overleed in 1997. Het echtpaar woonde in Baltimore Maryland.

Romans

Het merendeel van Anne Tylers romans speelt zich af in haar woonplaats Baltimore. De personages zijn meestal eigenzinnige, excentrieke mensen en het verhaal strekt zich vaak uit over meerdere generaties van een familie. Tragiek en droge humor wisse…Lees verder op Wikipedia