Boek
Nederlands

Voorbij de wolken

+1
Voorbij de wolken
×
Voorbij de wolken Voorbij de wolken
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Prentenboek waarin kinderen worden gestimuleerd om na te denken, en te praten, over hun woonplek, de aarde, de sterren, wolken, vriendschap en het (on)eindige. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heelal
Extra onderwerp
ruimte
Titel
Voorbij de wolken / tekst en illustraties Annemarie van Haeringen
Auteur
Annemarie van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789025884574 (hardback)

Besprekingen

Schrijver en illustrator Annemarie van Haeringen heeft veel prijzen gekregen voor haar werk, bijv. een Gouden penseel voor Beer is op Vlinder (2005) en De prinses met de lange haren (2000). Aap is een geit en ze is nieuw in de buurt. Ze laat Sneeuwwitje, de mooiste geit van de wereld, zien hoe goed ze klimmen kan. Aap droomt ervan om op de Melkweg te wonen, ergens ver weg in het heelal. Sneeuwwitje helpt Aap met de langste ladder die er bestaat. Misschien kan Aap zo bij de Melkweg komen. Sneeuwwitje wil niet mee, want ze heeft hoogtevrees. Aap en Sneeuwwitje zijn getekend met inkt. De bomen op de achtergrond zijn geschilderd met aquarelverf en/of ecoline. De bladeren suggereren beweging en in de lucht drijven (schapen)wolken. Soms schijnt de achtergrond een beetje door Aap heen. Ze past zich helemaal aan aan haar omgeving. Aap klimt zo hoog dat ze uiteindelijk rondzweeft in het heelal, de tekst zweeft met haar mee. Een leerzaam prentenboek over ontdekkingsdrang, vriendschap, het (on)e…Lees verder

Over Annemarie van Haeringen

Annemarie van Haeringen (Haarlem, 16 februari 1959) is een Nederlandse illustratrice en prentenboekenmaakster.

Biografie

Van Haeringen heeft de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid in Tilburg gevolgd. Op de Rietveld Academie koos ze voor het hoofdvak illustratie. Na haar afstuderen in 1983 ging ze dan ook meteen aan de slag als illustratrice van kinder- en jeugdboeken. Haar eerste boek was Kattesprongen en reuzestappen (1985).

In de periode 1994-2003 maakte ze voor de VPRO een serie filmpjes, gebaseerd op verhalen van Toon Tellegen. Ze werkte verder voor Trouw, NRC Handelsblad en diverse kindertijdschriften.

In 1996 maakte zij het Kinderboekenweekgeschenk De koning bakt een huis, met als hoofdpersoon een pad zonder schild. In 2007 illustreerde zij - ook voor de Kinderboekenweek - Wat niemand weet, een boek over narwals, geschreven door Tonke Dragt.

Een tentoonstel…Lees verder op Wikipedia