Boek Nederlands

Jules op de fiets

Jules op de fiets

  • Vanaf 0-2 jaar
In de reeks:
Jules; 25
Jules leert van mama hoe hij moet fietsen. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Fietsen Verkeer
Titel
Jules op de fiets / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen B.V., 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789463680622 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Jules krijgt een nieuwe fiets. Mama leert hem op het voetpad te rijden, te remmen en op te passen bij het zebrapad. Er komt een auto uit de garage en er loopt een voetganger langs. Mama loopt tegen de boom. Hardkartonnen prentenboekje met zes bladen en twee afgeronde hoeken in oblong formaat. Op iedere rechterpagina een tekening in heldere kleuren in een rechthoekig kader. Op de linkerpagina staat de tekst in enkele regels op een witte ondergrond. Deel uit een uitgebreide educatieve reeks rond dit jongetje. Heruitgave in iets groter formaat. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Jules op de fiets

Jules heeft een mooie nieuwe fiets gekregen. Hij mag op het voetpad fietsen en mama loopt achter hem aan. Ze zegt hem waar hij moet oppassen en voorzichtig zijn. Dan loopt mama tegen een boom. Ze moet ook uitkijken voor bomen. Gelukkig kunnen ze er allebei om lachen. 'Dag Jules!' is een reeks kartonboekjes met Jules in de hoofdrol. Het geheel lijkt een klein fotoboek met op elke bladzijde een zwart omlijnde prent en daaronder een stukje tekst. Gezien de kleurrijke, eenvoudige tekeningen zeer duidelijk zijn en voor zich spreken, is de tekst bijna overbodig, maar hij laat zich gemakkelijk voorlezen. De boekjes maken deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters. De verhalen spelen in op het dagelijkse leven van peuters en zijn voor hen dan ook zeer herkenbaar. Achterin bevindt zich een zoekplaat die verband houdt met het thema dat in het boekje aan bod komt. Dit schept een mogelijkheid om zaken te benoemen en het zal zeker aanleiding geven tot conversatie.