Boek
Nederlands

De overgewicht survivalgids

Annik Simons (auteur), Els Engels (medewerker)
+1
De overgewicht survivalgids
×
De overgewicht survivalgids De overgewicht survivalgids
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Adviezen en praktische tips om uit te vinden of je overgewicht hebt en om hiermee te leren omgaan. Met grappige, cartoonachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Dik zijn
Titel
De overgewicht survivalgids
Auteur
Annik Simons
Medewerker
Els Engels
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
120 p. : ill.
ISBN
9789059326927 (paperback)

Besprekingen

Kinderen met overgewicht krijgen het vaak hard te verduren: ze worden soms uitgescholden door klasgenoten of uitgesloten van spelmomenten, waardoor hun zelfvertrouwen een ferme deuk krijgt. De overgewicht survivalgids van Annik Simons en Els Engels is geschreven voor kinderen van acht tot twaalf jaar met overgewicht die zich slecht in hun vel voelen en die hun voedingspatroon willen veranderen.
Kinder- en jeugdpsychiater Annik Simons verheldert wat overgewicht precies is, duidt de bijbehorende gevoelens, en geeft aan wat kinderen hieraan kunnen doen en hoe en waar ze hulp kunnen vinden.
Het boek bevat twaalf delen. Aan bod komen hoofdzakelijk de gevoelens waarmee kinderen kampen en veel richtlijnen over gezonde voeding en beweging. Verder zijn er tips om het kind beter in zijn vel te doen voelen, en leren kinderen hoe ze een plan kunnen opstellen om gezond te diëten. In een bijlage bundelt de auteur kort nog eens de belangrijkste tips over gezonde voeding.
Op h…Lees verder
Annik Simons, een Vlaamse jeugdpsychiater (terug te zien in sommige Vlaamse uitdrukkingen), schreef vanuit haar ervaringen dit boekje als deel van een 'survival'serie*. Dit deel is speciaal geschreven voor kinderen die te zwaar zijn. Ook voor hun ouders en andere betrokkenen is het zinvol mee te lezen. Diverse onderwerpen komen aan bod: de oorzaak van overgewicht, het gevoel, beweging, voeding, school, etc. Er staan veel praktische opdrachten in om concreet het leef- en eetpatroon te veranderen, de lezer wordt echt betrokken bij de informatie die gegeven wordt. Vanuit de Belgische actieve voedingsdriehoek (in Nederland 'De schijf van vijf') wordt een gezond voedingspatroon voor kinderen beschreven. Met opdrachten om zelf na te denken over hoe je gezonder kunt gaan eten, weetjes en veel tips. Bijna iedere pagina bevat een cartoonachtige illustratie met een paarse steunkleur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.