Besprekingen

Tekst van het bekende toneelstuk van de Russische auteur. Een Russische weduwe keert in de zomer terug naar het familielandgoed waar zij door financiële problemen wordt geconfronteerd met veranderende tijden. Het boekje verscheen in het kader van het project Tsjechov 3 waarbij een vast ensemble in de periode 2011-2013 ieder seizoen een andere toneelklassieker bracht van Tsjechov. Naast 'De kersentuin' zijn dat 'De meeuw' en 'Oom Wanja'*. De tekst werd vertaald en bewerkt door Gerardjan Rijnders die deze versie ook regisseerde. Een sterke tekst in een verzorgd, eenvoudig uitgevoerd boekje met een omslagfoto van Erwin Olaf. Kleine druk.

Over Anton Tsjechov

Anton Pavlovitsj Tsjechov (Russisch: Анто́н Па́влович Че́хов) (Taganrog, 29 januari 1860 – Badenweiler, 15 juli 1904) was een Russisch schrijver, voornamelijk van toneelstukken en korte verhalen. Met name als schrijver van korte verhalen wordt Tsjechov algemeen beschouwd als een der grootsten uit de literatuurgeschiedenis, door menigeen zelfs als de grootste.

Biografie

1860: Taganrog

Anton Pavlovitsj Tsjechov werd geboren in Taganrog, een havenstad in Zuid-Rusland aan de zee van Azov, als derde zoon van een kruidenier die zich had vrijgekocht uit lijfeigenschap. In 1876 vluchtte zijn vader voor schuldeisers naar Moskou. Anton bleef in Taganrog om er het gymnasium af te maken. Drie jaar later, in 1879, voegde de jonge Tsjechov zich bij zijn familie in Moskou en startte met een studie medicijnen.

In een bekende brief aan zijn latere uitgever Soevorin, gedateerd 7 januari 1889, deed h…Lees verder op Wikipedia