Boek
Nederlands

De kus : drie liefdesverhalen

Anton Tsjechov (auteur), Aai Prins (vertaler), Anne Stoffel (vertaler)
Tsjechovs De kus, drie liefdesverhalen verschijnt tegelijk met de uitlevering van de eerste tien rb - delen die van 15 februari t/m 30 april 2013 voor de eenheidsfeestprijs van 29,90 voor het publiek te koop zijn, waaronder Tsjechovs Verzamelde verhalen in vijf delen. Het bevat de drie wereldberoemde verhalen 'De kus', 'Romance met contrabas' en 'Ariadna'. Daarnaast is De kus voorzien van een kort
Extra onderwerp
VER, verhalen
Titel
De kus : drie liefdesverhalen
Auteur
Anton Tsjechov
Vertaler
Aai Prins Anne Stoffel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Van Oorschot, 2013
61 p.
ISBN
9789028250932 (hardback)

Besprekingen

Drie verhalen van de bekende Russische schrijver.z ppn 353024406 'De kus', over een man die in het donker zijn eerste kus krijgt, die echter voor een ander bedoeld lijkt, 'Romance met contrabas', over een vrouw die ongezien in de kist van een contrabas op haar eigen bruiloft verschijnt, en 'Ariadna' over een man die verliefd wordt op zijn buurvrouw, maar haar toch begint te haten. De verhalen, uitgegeven ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de Russische Bibliotheek, verschijnen in een nieuwe, prima vertaling. Kleine druk.

Over Anton Tsjechov

Anton Pavlovitsj Tsjechov (Russisch: Анто́н Па́влович Че́хов) (Taganrog, 29 januari 1860 – Badenweiler, 15 juli 1904) was een Russisch schrijver, voornamelijk van toneelstukken en korte verhalen. Met name als schrijver van korte verhalen wordt Tsjechov algemeen beschouwd als een der grootsten uit de literatuurgeschiedenis, door menigeen zelfs als de grootste.

Biografie

1860: Taganrog

Anton Pavlovitsj Tsjechov werd geboren in Taganrog, een havenstad in Zuid-Rusland aan de zee van Azov, als derde zoon van een kruidenier die zich had vrijgekocht uit lijfeigenschap. In 1876 vluchtte zijn vader voor schuldeisers naar Moskou. Anton bleef in Taganrog om er het gymnasium af te maken. Drie jaar later, in 1879, voegde de jonge Tsjechov zich bij zijn familie in Moskou en startte met een studie medicijnen.

In een bekende brief aan zijn latere uitgever Soevorin, gedateerd 7 januari 1889, deed h…Lees verder op Wikipedia