Boek
Nederlands

Verzamelde werken

Anton Tsjechov (auteur)
Verhalen van de Russische schrijver (1860-1904) uit de periode 1880-1885 en zijn enige roman 'Drama op de jacht'.
Titel
Verzamelde werken
Auteur
Anton Tsjechov
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Oorschot, 1953-1956
6 dl.

Besprekingen

Ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van Tsjechov (1860-1904) heeft uitgeverij Van Oorschot besloten in de Russische Bibliotheek een compleet nieuwe vertaling uit te brengen van diens verzameld werk. De eerste uitgave ervan verscheen in de jaren vijftig in de vertaling van Charles B. Timmer en kan inmiddels als verouderd worden beschouwd. In het nu verschenen eerste deel van de nieuwe uitgave zijn enkele verhalen uit de eerste editie weggelaten, maar is een aantal andere toegevoegd. Het betreft Tsjechovs jeugdwerk, waar het een en ander bij zit dat niet van de hoogste kwaliteit is. Opgenomen is ook Tsjechovs enige roman, de detectiveroman "Drama op de jacht" (1884). De nieuwe vertaling is aanzienlijk pittiger en preciezer dan de voorafgaande, die nogal wijdlopig is. Deze belangrijke vernieuwing van de onschatbare Russische Bibliotheek is een eerbetoon aan de grootste verhalenschrijver uit de wereldliteratuur en een teken van de grote relevantie die zijn werk nog steeds heeft. Kl…Lees verder

Over Anton Tsjechov

Anton Pavlovitsj Tsjechov (Russisch: Анто́н Па́влович Че́хов) (Taganrog, 29 januari 1860 – Badenweiler, 15 juli 1904) was een Russisch schrijver, voornamelijk van toneelstukken en korte verhalen. Met name als schrijver van korte verhalen wordt Tsjechov algemeen beschouwd als een der grootsten uit de literatuurgeschiedenis, door menigeen zelfs als de grootste.

Biografie

1860: Taganrog

Anton Pavlovitsj Tsjechov werd geboren in Taganrog, een havenstad in Zuid-Rusland aan de zee van Azov, als derde zoon van een kruidenier die zich had vrijgekocht uit lijfeigenschap. In 1876 vluchtte zijn vader voor schuldeisers naar Moskou. Anton bleef in Taganrog om er het gymnasium af te maken. Drie jaar later, in 1879, voegde de jonge Tsjechov zich bij zijn familie in Moskou en startte met een studie medicijnen.

In een bekende brief aan zijn latere uitgever Soevorin, gedateerd 7 januari 1889, deed h…Lees verder op Wikipedia