Boek
Meertalig

My secret garden ; Rock strangers

Arne Quinze (auteur), Saskia De Coster (auteur)
+1
My secret garden ; Rock strangers
×
My secret garden ; Rock strangers My secret garden ; Rock strangers

My secret garden ; Rock strangers

Artist Arne Quinze's installation, My Secret Garden, encourages visitors to explore their own mental place where they keep their most personal thoughts, memories, desires and secrets. My Secret Garden is complementary to his other work, Rock Strangers, on the coastline in Ostend, which is a public confrontation with alienation in the centre of the city. Quinze invited Belgian author Saskia de Cost
Bevat
My secret garden
Rock strangers, Oostende
Onderwerp
Quinze, Arne
Titel
My secret garden ; Rock strangers
Auteur
Arne Quinze Saskia De Coster
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels, Frans, Duits
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Frame, 2012
doos met 2 boeken (251 p., 315 p.) : ill. + 2 dvd-video's
Aantekening
Publicaties n.a.v. de complementaire tentoonstellingen te Rotterdam (Kunsthal), 9 juni-12 sept. 2012 en te Oostende (Beaufort04)
ISBN
9789077174845 (doos)

Over Arne Quinze

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bramcoud

Arne Quinze (Gent - 15 december 1971) is een Belgisch conceptueel kunstenaar die vooral bekend is om zijn opvallende kunstinstallaties in het straatbeeld.

Biografie

Als artiest werd hij in 2006 bekend door het plaatsen van Uchronia, een co-creatie met Jan Kriekels, Maurice Engelen en de Uchronia crew. Het resultaat werd een houten constructie van 30 m hoog en 60 m breed op het Burning Man festival in de Nevadawoestijn, VS. In eigen land bouwde hij Cityscape aan de Guldenvlieslaan in Brussel in 2007. In 2008 bouwde hij een groot werk The Sequence, een oranjekleurige constructie in hout en beton achter het Vlaams parlement in de Leuvenseweg in Brussel. Voorts hield hij tentoonstellingen in onder meer Brussel, New York, Miami, São Paulo, Milaan en Verona.

Op 4 juli 2011, de Amerikaanse nationale feestdag, onthulde hij Rock Strangers op het Vrijheidsbeeld in New York in het kader van het 'Globa…Lees verder op Wikipedia