Boek
Nederlands
Het Vaticaan raakt in paniek wanneer een 'hacker' weet in te breken op het hoogste niveau van het computersysteem.
Titel
Het trommelvel
Auteur
Arturo Pérez-Reverte
Vertaler
Jean Schalekamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
La piel del tambor
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2010
485 p. : ill.
ISBN
9789061124283 (paperback)

Besprekingen

Een computerpiraat weet door te dringen in de privé-computer van de paus en laat daar een cryptisch bericht achter over sterfgevallen die verband zouden houden met een kerkje in Sevilla. Een 'geheim agent' van het Vaticaan wordt erheen gestuurd en raakt verzeild in een politiek-religieus wespennest waarbij de Sevillaanse hoge adel, de clerus en het bankwezen betrokken zijn, - plus drie tragikomische oude oplichters. Spannende thriller - maar veel meer dan dat. Een schitterend portret van een stedelijk establishment, een intrigerend beeld van de interne verhoudingen in het Vaticaan, en vooral een evocatie van de stad Sevilla. Bovendien een psychologisch portret van een 'soldaat van God' die zich aangetrokken gaat voelen tot een gevaarlijk knappe jonge hertogin. De roman wordt door de uitgever geafficheerd als 'literaire thriller' en dat is een perfecte typering. Paperback, kleine druk.

Over Arturo Pérez-Reverte

Arturo Pérez-Reverte (Cartagena, 25 november 1951) is een Spaans schrijver van (literaire-, vaak historische) avonturen- en misdaadromans.

Leven en werk

Pérez-Reverte was aanvankelijk journalist en (oorlogs)correspondent in meerdere Afrikaanse landen, voor dagblad "Pueblo" en de Spaanse televisie. Sinds 1991 schrijft hij columns voor de weekbijlage "El Semanal", die maandelijks in grote oplage bij meerdere kranten verschijnt. Eind jaren tachtig begon hij ook romans te schrijven. Inmiddels is hij een van de meest vertaalde Spaanse schrijvers wereldwijd.

Het bekendste werk van Pérez-Reverte is De club Dumas (1993), een literaire thriller over Lucas Corso, een handelaar in zeldzame boeken die op zekere dag op een manuscript stuit van Alexandre Dumas' De drie musketiers en een ander mysterieus boek waarvan hij de authenticiteit moet aantonen; het is het startschot voor een avontuurlijke en sini…Lees verder op Wikipedia