Boek
Nederlands

De nederzetting

Assaf Gavron (auteur), Sylvie Hoyinck (vertaler)
Twee Israëlische broers stichten op een heuvel op de Westelijke Jordaanoever een illegale nederzetting, die al snel vogels van verschillende pluimage aantrekt.
Titel
De nederzetting
Auteur
Assaf Gavron
Vertaler
Sylvie Hoyinck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Hebreeuws
Oorspr. titel
Hagiv'a
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2014
479 p.
ISBN
9789046816998 (paperback)

Besprekingen

Twee Israëlische broers stichten op een heuvel op de Westelijke Jordaanoever een illegale nederzetting, die al snel vogels van verschillende pluimage aantrekt. De politiek weet zich met de nederzetting geen raad. Totdat een Amerikaans krantenartikel haar in het internationale oog van de storm plaatst. Dan moet er ontruimd worden. Na een half geslaagde actie maken de broers al weer plannen voor een vervolg. Behalve een sociopolitieke verhandeling is deze roman ook het verhaal over de broers, gefaald in het leven om met minimale middelen iets nieuws te beginnen. Gavron schreef eerder de eco-thriller 'Hydromania' en het opmerkelijke 'Krokodil van de aanslagen'. In zijn thematiek is hij een van de meest actuele Israëlische schrijvers van dit moment. Kleine druk.

Over Assaf Gavron

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Howard Romero

Assaf Gavron, Hebreeuws: אסף גברון , (Arad, 21 december 1968) is een Israëlische auteur en zanger

Gavron is opgegroeid in Jeruzalem en studeerde in Londen en Vancouver. Zijn drie romans (Krokodil van de aanslagen, Hydromania en De nederzetting), een verhalenbundel en een boekverfilming in de maak, zijn verschenen bij Nieuw Amsterdam en in Israël bestsellers. Naast zijn schrijverschap is Gavron zanger/songwriter voor de Israëlische cultband The Mouth and Foot.

Lees verder op Wikipedia