Luisterboek
Nederlands

Het Astrid Lindgren luisterboek

Astrid Lindgren (auteur), Martine Bijl (verteller), Frank Groothof (verteller)
+1
Het Astrid Lindgren luisterboek
×
Het Astrid Lindgren luisterboek Het Astrid Lindgren luisterboek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Avonturen van het hele sterke meisje Pippie Langkous en haar twee brave buurkinderen Tommy en Anneke en van het eigenwijze mannetje Karlsson dat een propeller op zijn rug heeft en overal naar toe kan vliegen
Bevat
Pippi Langkous 1
Pippi Langkous 2 ; Karlsson van het dak 1
Karlsson van het dak 2
Titel
Het Astrid Lindgren luisterboek
Auteur
Astrid Lindgren
Verteller
Martine Bijl 1948-2019 Frank Groothof Leontine Frenkel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2003
3 cd's
ISBN
90-5444-801-6

Besprekingen

Het Astrid Lindgren luisterboek bestaat uit drie compactdiscs met hierop voorgelezen zeven hoofdstukken uit het boek Pippi Langkous, voorafgegaan door het Pippi Langkouslied en vijf hoofdstukken uit het boek Karlsson van het dak. De klassieke avonturen van het hele sterke meisje Pippie Langkous en haar twee brave buurkinderen Tommy en Anneke en van het eigenwijze mannetje Karlsson dat een propeller op zijn rug heeft en overal naar toe kan vliegen worden levendig voorgelezen door Martine Bijl, Frank Groothof en Leontien Frenkel.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties