Boek
Nederlands

Lotta uit de Kabaalstraat

Astrid Lindgren (auteur), Alex de Wolf (illustrator)
+1
Lotta uit de Kabaalstraat
×
Lotta uit de Kabaalstraat Lotta uit de Kabaalstraat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Maria en Jonas zijn broer en zus en spelen graag met elkaar. Als hun jongste zusje Lotta wil meespelen, gebeurt er altijd iets bijzonders. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Lotta uit de Kabaalstraat
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Alex de Wolf
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Lotta på Bråkmakargatan
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2007
139 p. : ill.
Aantekening
Dit boek is een bundeling van De kinderen uit de Kabaalstraat en Lotta uit de Kabaalstraat
ISBN
9789021615851

Besprekingen

Bundeling van twee boeken ('De kinderen uit de kabaalstraat' en 'Lotta uit de kabaalstraat') over Lotta (3), haar zusje Maria (5) en haar broer Jonas (6). Samen beleven zij in en rond hun huis op het platteland allerlei alledaagse avonturen. Lotta probeert steeds met haar broer en zus mee te doen, maar is daar vaak nog te jong voor. Lotta is een lekker eigenwijs kind, dat zich niet in een hoek laat drukken. Het boek bestaat uit vijftien verhaaltjes, die onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden. De gebeurtenissen maken een wat gedateerde indruk (de eerste druk verscheen ook al in 1958). Het komt ook wat vreemd over dat zowel Lotta als Jonas niet kunnen lezen, maar wel een briefje in drukletters kunnen schrijven. Het verhaal wordt verteld door de ogen van Maria en bevat geen moeilijke woorden, maar soms wel erg lange zinnen. De bladspiegel doet plezierig aan door de ruime witmarges en de grote letter. Bevat vele zwart-witte pentekeningen die met grijstinten ingekleurd zijn. De kle…Lees verder

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪndɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar St…Lees verder op Wikipedia