Luisterboek
Nederlands

Pippi Langkous : alle vehalen en de leukste liedjes

Astrid Lindgren (auteur)

Pippi Langkous : alle vehalen en de leukste liedjes

Genre:
Pippi, een heel sterk meisje, beleeft samen met haar twee brave buurkinderen Tommy en Anneke de meest doldwaze avonturen
Titel
Pippi Langkous : alle vehalen en de leukste liedjes
Auteur
Astrid Lindgren
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2000 | Andere uitgaves
1 cd
Aantekening
CD bij boek
EAN
0090216166371

Andere formaten:

Besprekingen

De eerste vijf verhalen uit het boek 'Pippi Langkous'. Pippi woont samen met de aap Meneer Nilsson en Meneer het Paard in Villa Kakelbont. Pippi heeft geen moeder meer en haar vader is ergens op zee. Ze kan doen en laten wat ze wil. Daarbij komt dat ze erg sterk is. Samen met haar twee brave buurkinderen Tommy en Anneke beleeft ze de meest dwaze avonturen. De avonturen worden voorgelezen door Martine Bijl.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia