Luisterboek
Nederlands

Samen op het eiland Zeekraai

Astrid Lindgren (auteur), Alice Hoogstad (illustrator), Beatrice Van der Poel (verteller)
Vier kinderen van 7 tot 19 jaar wonen voor een jaar op een klein Zweeds rotseilandje. Alles is daar anders dan anders, grappig en avontuurlijk. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Eilanden
Extra onderwerp
AVV, LUI, luisterboeken
Titel
Samen op het eiland Zeekraai
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Alice Hoogstad
Verteller
Beatrice Van der Poel  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Vi på Saltkråkan
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, copyright 2017
8 cd's
Speelduur
ongeveer 8 uur
ISBN
9789047622192

Andere formaten:

Besprekingen

Het hele gezin van schrijver Melkerson verblijft een jaar lang in een gehuurd bouwvallig huis op het eiland Zeekraai. Vader is vooral bezig met het huis, terwijl de vier kinderen al snel vrienden worden met de andere bewoners van het eiland, en van alles meemaken, zoals het midzomernachtfeest. Als het huis verkocht dreigt te worden, moet er actie ondernomen worden. Uitermate humoristisch verhaal, geschreven voor een televisieserie in 1964, waarin de avonturen van de kinderen centraal staan. Aangezien het verhaal vanuit verschillende invalshoeken wordt beschreven, gaan de personages (en ook de eigenaardige dieren) voor de luisteraar echt leven. Het gezinsleven wordt met veel gevoel voor geborgenheid en liefde beschreven zonder oubollig aan te doen. Een verhaal dat zowel de huidige jeugd als menig volwassene die het verhaal uit zijn jeugd kent, zal aanspreken. Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door singer-songwriter en stemactrice Beatrice van der Poel. Vanaf ca…Lees verder

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties