De filosofische schrijver en alcoholist Henry ontmoet in zijn stamkroeg in een achterbuurt van Los Angeles de eenzame en gefrustreerde Wanda, die zijn minnares wordt.
Onderwerp
Alcoholisme
Extra onderwerp
Art film (filmgenre)
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Barfly
Regisseur
Barbet Schroeder
Componist
Jack Baran
Acteur
Mickey Rourke Faye Dunaway
Scenarist
Charles Bukowski 1920-1994
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
1987
Speelduur
100 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019004590

Besprekingen

Amerikaans drama uit 1987 van Barbet Schroeder, met Mickey Rourke en Faye Dunaway. Gebaseerd op de roman van Charles Bukowski. Henry, een getalenteerde en scherpzinnige jonge schrijver kiest ervoor te leven als nietsnut en keert zich af van alle conventies van de maatschappij. Hij brengt zijn tijd door in een bar waar hij Wanda, een eenzame gefrustreede vrouw, ontmoet. Ze delen hun passie voor de fles. Cinema.nl geeft 3 1/2 ster en zegt: 'Poëtisch en aandoenlijk portret van twee psychisch uitgebluste mensen, die uit eigen wil in de marginaliteit leven. Prachtige vertolking van beide hoofdrolspelers. Het allesbehalve optimistische, semi-autobiografische scenario werd geschreven door Charles Bukowski die het groezelige nachtleven naar hartelust verheerlijkt. Niet voor ieders smaak. Fotografie van Robby Müller.'

Over Barbet Schroeder

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Barbet Schroeder (Teheran, 26 augustus 1941) is een Frans-Zwitsers filmregisseur en -producent.

Schroeder werd geboren in Teheran als zoon van een Zwitserse geoloog en een Duitse arts. Hij begon zijn loopbaan als producent van de films van Éric Rohmer. Als regisseur brak hij door met de misdaadfilm Reversal of Fortune (1990). Acteur Jeremy Irons won voor zijn acteerprestatie in deze prent de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Ook met de thriller Single White Female (1992) oogstte Schroeder succes.

Filmografie (selectie)

  • 1969: More
  • 1972: La Vallée
  • 1974: Général Idi Amin Dada (documentaire)
  • 1976: Maîtresse
  • 1978: Koko, le gorille qui parle (documentaire)
  • 1984: Tricheurs
  • 1987: Barfly
  • 1990: Reversal of Fortune
  • 1992: Singl…Lees verder op Wikipedia