Boek
Nederlands

Lekker in je vel : massage thuis en in de klas

Bernadette Colard (auteur), Myriam Dery (illustrator)
+1
Lekker in je vel : massage thuis en in de klas
×
Lekker in je vel : massage thuis en in de klas Lekker in je vel : massage thuis en in de klas

Lekker in je vel : massage thuis en in de klas

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Door middel van korte teksten en gekleurde tekeningen wordt beschreven hoe je jezelf of een ander kunt masseren over de kleding heen. Vanaf ca. 8 jaar; jongere kinderen onder begeleiding.
Onderwerp
Massage
Titel
Lekker in je vel : massage thuis en in de klas / Bernadette Colard ; ill. Myriam Deru
Auteur
Bernadette Colard
Illustrator
Myriam Dery
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2004
[25] p. : ill.
ISBN
90-448-0228-3

Besprekingen

In dit boek (A4-formaat) wordt op een eenvoudige manier beschreven hoe kinderen zichzelf of een ander kunnen masseren over de kleren heen. Het boek ziet er in eerste instantie uit als een voorleesboek met veel plaatjes. De kleine stukjes tekst en de duidelijke daarbij horende gekleurde tekeningen zijn gericht op en begrijpelijk voor kinderen. Ouders kunnen samen met jonge kinderen het boek bekijken en met hen aan de slag gaan; vanaf ca. 8 jaar kunnen ze het prima zelf. De informatie over masseren wordt op een goede en aantrekkelijke wijze gebracht. Een heerlijk doe-boek (met een ruime bladspiegel), waarmee kinderen thuis en in de klas of kinderdagverblijf zelf kunnen ontdekken hoe leuk masseren wel is. Achterin worden tips voor ouders en leerkrachten gegeven.

Lekker in je vel

Dit boek leert kinderen zichzelf en anderen te masseren en aan te raken op een relaxerende, ontspannende manier. Een kort voorwoord verduidelijkt het waarom en de bedoeling van dit boek. Dit onderwerp is zeker niet eenvoudig om aan te brengen voor kinderen. Toch geloof ik dat er zeker behoefte is aan een boek hieromtrent. Tegenwoordig zijn vele kinderen verkrampt door psycho-emotionele problemen of hebben ze te weinig ruimte om zich motorisch goed te ontwikkelen. Er wordt chronologisch gewerkt: eerst wordt een geschikt plaatsje gezocht, dan komt de opwarming; we werken van het hoofd naar de voeten. Eerst leren de kinderen zichzelf masseren, maar dan leren ze ook een ander te masseren. Hierbij is het belangrijk je te laten aanraken, je veilig te voelen, vertrouwen te hebben, een ander genot te kunnen laten ervaren. Je moet je durven ontspannen. Realistische tekeningen van veel verschillende kinderen verduidelijken de oefeningen. Een volwassene kan de bijhorende tekst lezen zodat de …Lees verder