Cd

Bert Joris Quartet live

Bert Joris (uitvoerder), Dado Moroni (uitvoerder), Philippe Aerts (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Bert Joris Quartet live
Uitvoerder
Bert Joris  (trompet) Dado Moroni Philippe Aerts Rosario Bonaccorso Félix Simtaine Dré Pallemaerts
Uitgever
W.E.R.F., 2002
1 cd
Oorspr. opname
1999-2000
Speelduur
01:10:37
EAN
5413905100358
CDR
JE29498

Over Bert Joris

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fragment of the picture from the booklet of the album 'Brussels Jazz Orchestra. The music of Bert Joris' (2001) by W.E.R.F.

Bert Joris (Wilrijk (Antwerpen), 18 januari 1957) is een Vlaams componist en jazztrompettist. Zijn instrumenten zijn de trompet en de bugel. Hij staat ook bekend als arrangeur.

Carrière

Joris komt uit een muzikale familie. Hij begon al vroeg muziek te leren en speelde piano, viool en contrabas. Op zijn dertiende koos hij voor de trompet. Hij volgde een klassieke opleiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium, waar hij sterk geïnteresseerd geraakte in de muziek van onder meer Sergej Prokofjev, Igor Stravinsky en Claude Debussy. Ondertussen raakte hij ook meer en meer gefascineerd door de jazz en op zijn zeventiende onderbrak hij zijn studies aan het conservatorium om zich toe te leggen op de jazzmuziek.

Joris debuteerde in 1978 als beroepsmuzikant bij het ondertussen opgeheven BRT-Jazzorkest onder leiding van Etienne Verschueren. Daar werkte hij tot 1987 niet enkel als trompettist, maar o…Lees verder op Wikipedia