Cd

Signs and signatures

Bert Joris (uitvoerder), Frank Vaganée (uitvoerder), Dieter Limbourg (uitvoerder)
Titel
Signs and signatures
Uitvoerder
Bert Joris  (trompet) Frank Vaganée  (saxofoon) Dieter Limbourg  (saxofoon) Kurt Van Herck  (saxofoon) Bart Defoort  (saxofoon) Bo Van der Werf  (saxofoon) Marc Godfroid  (trombone) Lode Mertens  (trombone) Frederik Heirman  (trombone) Laurent Hendrick  (trombone) Serge Plume  (trompet) Nico Schepers  (trompet) Pierre Drevet  (trompet) Jeroen Van Malderen  (trompet) Nathalie Loriers  (piano) Jos Machtel  (contrabas) Klaas Balijon  (drums) Brussels Jazz Orchestra
Uitgever
W.E.R.F., 2010
1 cd
Speelduur
01:11:49
EAN
5413905110852
CDR
JE32459

Over Bert Joris

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fragment of the picture from the booklet of the album 'Brussels Jazz Orchestra. The music of Bert Joris' (2001) by W.E.R.F.

Bert Joris (Wilrijk (Antwerpen), 18 januari 1957) is een Vlaams componist en jazztrompettist. Zijn instrumenten zijn de trompet en de bugel. Hij staat ook bekend als arrangeur.

Carrière

Joris komt uit een muzikale familie. Hij begon al vroeg muziek te leren en speelde piano, viool en contrabas. Op zijn dertiende koos hij voor de trompet. Hij volgde een klassieke opleiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium, waar hij sterk geïnteresseerd geraakte in de muziek van onder meer Sergej Prokofjev, Igor Stravinsky en Claude Debussy. Ondertussen raakte hij ook meer en meer gefascineerd door de jazz en op zijn zeventiende onderbrak hij zijn studies aan het conservatorium om zich toe te leggen op de jazzmuziek.

Joris debuteerde in 1978 als beroepsmuzikant bij het ondertussen opgeheven BRT-Jazzorkest onder leiding van Etienne Verschueren. Daar werkte hij tot 1987 niet enkel als trompettist, maar o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties