Boek
Nederlands

Later als ik groot ben

Bette Westera (auteur), Mattias De Leeuw (illustrator)
+1
Later als ik groot ben
×
Later als ik groot ben Later als ik groot ben
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een meisje is met haar moeder in het zwembad. Ze fantaseert wat ze later als ze groot is allemaal zal durven: een ijsbeer aaien, de tanden van leeuwen en tijgers poetsen. En natuurlijk van de hoogste duikplank duiken. Groot prentenboek met zwierige, dynamische aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dapper zijn, Fantaseren
Titel
Later als ik groot ben
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Mattias De Leeuw
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789401476430 (hardback)

Besprekingen

Een meisje loopt met haar moeder en op haar arm een speelgoedkonijn door een subtropisch zwemparadijs. Het meisje overdenkt wat zij gaat doen als ze later groot is. Ze gaat dan veel dingen durven en dan volgen er veel voorbeelden van wat zij zoal zal durven: olifanten kussen op de puntjes van hun slurven, en dierendokters helpen bij het poetsen van de tanden van leeuwen en tijgers. De wereld drie keer rondfietsen, maar ook naar de Noordpool varen en een ijsbeer aaien. En tenslotte van de hoogste duikplank duiken. Nu nog niet, maar later als ze groot is. Groot formaat prentenboek over de fantasiedroom van een jong meisje, dat daarin alles durft. Elke spread geeft een situatie weer, met daaronder slechts op elke pagina één regel tekst. Op de eerste spread zijn veel objecten te zien die in de fantasie van het meisje later terugkomen. Het speelgoedkonijn komt in de fantasieën ook tot leven. En steeds zien we roze flamingo’s, behalve op de Noordpool. Bij het plukken van paddenstoelen is er…Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia