Boek
Nederlands

De dag dat ik mijn naam veranderde

Bibi Dumon Tak (auteur)
+1
De dag dat ik mijn naam veranderde
×
De dag dat ik mijn naam veranderde De dag dat ik mijn naam veranderde

De dag dat ik mijn naam veranderde

Besprekingen

Als Anna haar zus Lize verliest, gebeurt er teveel om te kunnen rouwen. Lize was pas 43 jaar en heeft twee zoons. Anna houdt zielsveel van Lize, haar jongere zus die haar leven lang heeft moeten knokken omdat ze doof is. Desondanks heeft ze haar opleidingen met succes voltooid en is ze succesvol psychologe geworden. Ook tijdens haar ziekte blijft ze enorm krachtig tot het einde. Na haar dood kan Anna de wensen uit haar testament niet uitvoeren. Lize’s ex-man heeft namelijk alle contact met zijn zoons verboden. Anna komt erachter hoeveel Lize heeft moeten verduren tijdens haar huwelijk. Door vele flashbacks wordt duidelijk wat voor bizarre familieverwikkelingen er zijn. Juist door alles wat de zussen hebben gemaakt, is de liefde tussen hen en hun moeder zo sterk. Aangrijpend, indrukwekkend boek over de diepe liefde tussen zussen, de kracht van liefde, over onmacht, rouw en wraak. Dit boek is gebaseerd op een waargebeurde familiegeschiedenis. Genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2021.

Over Bibi Dumon Tak

Margareta Anna (Bibi) Dumon Tak (Rotterdam, 21 december 1964) is een Nederlandse schrijfster, die voornamelijk non-fictie voor kinderen schrijft. Dumon Tak heeft met haar boeken enkele grote prijzen gewonnen, waaronder in 2018 de prestigieuze, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Biografie

Bibi Dumon Tak had twee schildpadden, een poes, een kom met vissen, paarden, een pony en een teckel. Omdat ze altijd zo bezig was met dieren, wilde ze dierenarts worden of anders ornitholoog. Hiervoor had ze al op elfjarige leeftijd een eigen vogelboek geschreven. Haar passie voor dieren kwam later terug in haar boeken. Ook stelde ze zich beschikbaar als lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

Na de middelbare school studeerde Dumon Tak Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Dit was het meest informatieve kinderboek van …Lees verder op Wikipedia