Boek
Nederlands

Het koeienparadijs

Bibi Dumon Tak (auteur), Hans Van der Meer (fotograaf)
+1
Het koeienparadijs
×
Het koeienparadijs Het koeienparadijs
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twintig bijzondere koeien vertellen (in de ik-vorm) hoe ze in het rusthuis voor koeien terechtkwamen. Van Claartje, de oudste koe van Nederland, tot de gedumpte hobbykoe Wakamoe. Met een portretfoto in kleur van elke koe. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Koeien
Titel
Het koeienparadijs
Auteur
Bibi Dumon Tak
Fotograaf
Hans Van der Meer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
61 p. : ill.
ISBN
9789045121215 (hardback)

Besprekingen

Bijzondere verhalen over enkele bijzondere koeien, die eigenlijk weg moesten (naar de slacht of verwaarloosd) maar terechtkwamen in koeienrusthuis De Leemweg. In een directe, verhalende stijl stellen zij zich eerst voor (in de ik-vorm) en vertellen over hun leven. Een kennismaking met dekstier Joshua, wiens taak erop zat. Met de bescheiden Annie, die gered werd van het slachthuis door een Zwitser. En met Keesje, die door Lucia van haar verjaardagsgeld werd gekocht. Na elk levensverhaal volgt een extra tekst in een andere tekstkleur met informatie over o.a. melkopbrengst, castratie, kampioenschappen, dood en vriendschap. Per dubbele pagina is er een tekstpagina en een paginagrote portretfoto in kleur van de koe. Beide schutbladen bevatten een kleurenfoto van koeien in de wei. Ietwat sobere lay-out met tekst in een duidelijk lettertype. Verzorgde uitgave in oblong formaat gedrukt op stevig, ongebleekt papier. Schrijfster Bibi Dumon Tak debuteerde in 2001 met 'Het koeienboek', waar zij d…Lees verder

Over Bibi Dumon Tak

Margareta Anna (Bibi) Dumon Tak (Rotterdam, 21 december 1964) is een Nederlandse schrijfster, die voornamelijk non-fictie voor kinderen schrijft. Dumon Tak heeft met haar boeken enkele grote prijzen gewonnen, waaronder in 2018 de prestigieuze, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Biografie

Bibi Dumon Tak had twee schildpadden, een poes, een kom met vissen, paarden, een pony en een teckel. Omdat ze altijd zo bezig was met dieren, wilde ze dierenarts worden of anders ornitholoog. Hiervoor had ze al op elfjarige leeftijd een eigen vogelboek geschreven. Haar passie voor dieren kwam later terug in haar boeken. Ook stelde ze zich beschikbaar als lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

Na de middelbare school studeerde Dumon Tak Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Dit was het meest informatieve kinderboek van …Lees verder op Wikipedia