Boek
Nederlands

Liefde in tijden van angst

Bleri Lleshi (auteur)
+1
Liefde in tijden van angst
×
Liefde in tijden van angst Liefde in tijden van angst

Liefde in tijden van angst

Aan de hand van voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk beschrijft de politiek filosoof en mensenrechtenactivist hoe het mogelijk is onze huidige 'angstsamenleving' te veranderen in een samenleving die gebaseerd is op liefde en solidariteit.
Titel
Liefde in tijden van angst
Auteur
Bleri Lleshi
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2016
175 p.
ISBN
9789462670624 (paperback)

Besprekingen

De schrijver, politiek filosoof, mensenrechtenactivist en jongerenwerker in Brussel, beschrijft aan de hand van verhalen van 'gewone mensen' hoe een omslag in de fundamentele waarden van onze samenleving mogelijk is. Concreet pleit hij voor een omslag van een angstsamenleving naar een samenleving die is gebaseerd op liefde, spiritualiteit en solidariteit. In het eerste deel komen verschillende vormen van angst, onveiligheid en onzekerheid aan de orde, die ten grondslag liggen aan de huidige angstsamenleving. Vervolgens staat de liefde centraal, niet in haar gecommercialiseerde en geromantiseerde vorm, maar in haar essentie als groei, ontplooiïng en wederzijdse erkenning. Hierna worden in het slotdeel de contouren geschetst van een samenlevingsvorm die is gebaseerd op deze vorm van liefde. Doel van de auteur is met dit boek zo veel mogelijk mensen te motiveren om na te denken over liefde in tijden van angst. Een actueel en toegankelijk boek, dat er zeker toe kan bijdragen aan dit doel …Lees verder

Over Bleri Lleshi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Blerim Gjonpalaj ([blɛˈɾim ɟ͡ʝɔnˈpalaj]?; Albanië, 1981), bekend onder het pseudoniem Bleri Lleshi ([blɛˈɾi ɫɛˈʃi]?), is een in België wonend filosoof, schrijver en spreker.

Carrière

Bleri Lleshi onderzoekt thema's als sociale ongelijkheid, liefde, neoliberalisme, jongeren, interculturaliteit, identiteit en Brussel. Hij schrijft regelmatig opiniestukken en recensies voor verschillende media, waaronder Knack.be. Hij is docent aan de hogeschool UCLL in Leuven.

In januari 2014 figureerde Lleshi in de Knack-lijst van de 25 invloedrijkste allochtonen in België. In november 2014 kreeg Lleshi de Emancipatieprijs van VOEM. Hij gaf de prijs door aan La Voix des Sans Papiers. In december 2018 werd hij door Pax Christi uitgeroepen tot Ambassadeur voor de vrede.

DJ Bruselo

Lleshi heeft ook een artis…Lees verder op Wikipedia