Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Aan de hand van dagboeken en brieven wordt verteld hoe een jonge Engelse advocaat, zijn echtgenote en twee van hun vrienden samen met een Nederlandse arts een mensenbloed drinkende vampier te lijf gaan.
Titel
Dracula
Auteur
Bram Stoker
Inleider
David Rogers
Taal
Engels
Uitgever
Ware: Wordsworth, 2000
327 p.
ISBN
9781853260865 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Dracula, overdag mens, 's nachts vampier, gaat in Engeland op jacht naar bloed. Hij wordt ten slotte verdelgd door een Nederlandse arts met de hulp van vier Engelsen. Geschreven als raamvertelling, in de vorm van het dagboek van de vijf betrokkenen. Daardoor is het verhaal soms wat wijdlopig, mede door de situering eind 19e eeuw. De griezelige sfeer komt echter voortreffelijk over. Dit klassieke griezelverhaal is voor de liefhebbers een 'must'. Voorin 40 p. met introductie door Maurice Hindle, verantwoording van de druk (de tekst volgt die van de druk uit 1897), suggesties om verder te lezen en een chronologie van het leven van de auteur. Achterin de correspondentie tussen Stoker en Walt Whitman, en een brief van Charlotte Stoker uit ca. 1875. Tenslotte 13 p. noten. Zwart-witte omslagillustratie van een markant mannenhoofd. Paperback met redelijke letter en goede marges.

Over Bram Stoker

Abraham Stoker (Dublin, 8 november 1847 – Londen, 20 april 1912) was een Iers schrijver, bekend om zijn sensationele verhalen in het horrorgenre. Zijn naam is vooral verbonden aan Dracula, zijn gothic novel uit 1897. Daarnaast schreef hij ook nog mysterieuze romantische verhalen.

Levensloop

Stoker werd geboren in Clontarf, een wijk van Dublin. Na een ziekelijke jeugd studeerde hij aan Trinity College geschiedenis, letteren, wis- en natuurkunde. Zijn daaropvolgende baan als ambtenaar beviel hem niet en hij ging de journalistiek in. Als theatercriticus maakte hij kennis met de beroemde acteur Henry Irving, met wie hij vriendschap sloot en die hij begeleidde op binnen- en buitenlandse tournees. Ook was hij lange tijd manager van Irvings Lyceum-theater in Londen. Door zijn werk en reizen kwam hij in contact met diverse bekende artiesten en lieden uit de hogere kringen.

Stoker is vooral bekend geworden en gebleven als sc…Lees verder op Wikipedia