Boek
Nederlands

De herontdekking van het lichaam : over de burn-out

Bregje Hofstede (auteur), Willemieke Kars (fotograaf)
+1
De herontdekking van het lichaam : over de burn-out
×
De herontdekking van het lichaam : over de burn-out De herontdekking van het lichaam : over de burn-out

De herontdekking van het lichaam : over de burn-out

Persoonlijke, filosofische beschouwing over een burn-out, veroorzaakt door beklemmende sociale kaders en een vrouwonvriendelijke omgeving.
Titel
De herontdekking van het lichaam : over de burn-out
Auteur
Bregje Hofstede
Fotograaf
Willemieke Kars
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Cossee, © 2016
124 p. : ill.
ISBN
9789059366947 (paperback)

Besprekingen

De kunsthistorica Bregje Hofstede is een gelauwerd schrijfster en auteur van diverse essays in literaire tijdschriften. Dit boek is een bundel hiervan rondom het thema burn-out. In vijf korte verhandelingen neemt Bregje op een indrukwekkende wijze de lezer mee in haar wereld vanuit het perspectief van een vrouw die zich ongemakkelijk voelt in haar lichaam en afstevent op een burn-out. Op een filosofische, maatschappijkritische manier geeft ze aan de hand van haar eigen ervaringen weer welke invloed de door haar waargenomen vrouwonvriendelijke omgeving heeft op haar interpretatie van het vrije denken. Bregje raakt vervreemd van haar eigen lichaam en voelt zich gevangene van de sociale kaders waarin ze zich voortbeweegt. Op een hoogstaande literaire, wetenschappelijke en maatschappijkritische manier confronteert ze de lezer met haar visie en de correlatie met de snelheid van haar herstel. Het boek is geïllustreerd met kunstzinnige foto's van Willemieke Kars.

Over Bregje Hofstede

Bregje Hofstede (1988) is een Nederlands journalist, columnist en schrijver.

Biografie

Hofstede studeerde kunstgeschiedenis en Frans in Utrecht, Parijs en Berlijn. Ze schrijft voor diverse kranten en tijdschriften en is correspondent Nieuw Feminisme bij online journalistiek platform De Correspondent.

Haar debuutroman De hemel boven Parijs is vertaald in het Duits en Deens. Hij werd genomineerd voor onder andere de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil.

Haar tweede roman Drift stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019.

Hofstede is mede-oprichter van feministische actiegroep De Bovengrondse.

In 2019 nam ze deel aan het winterseizoen van De Slimste Mens en hield dit twee afleveringen vol.

Bibliografie

Externe links