Boek
Nederlands

De slag om Corrin

Brian Herbert (auteur), Kevin J. Anderson (auteur)
De mensheid maakt zich op voor een definitieve confrontatie met Omnius, de heerser van de planeet Corrin.
Extra onderwerp
SCI, fantasy, Romans
Titel
De slag om Corrin
Auteur
Brian Herbert Kevin J. Anderson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The battle of Corrin
Uitgever
Amsterdam: M, 2004
572 p.
ISBN
90-225-4063-4

Besprekingen

In De slag om Corrin, het derde boek van de 'Legenden van Duin' verhalen Brian Herbert en Kevin J. Anderson het einde van de Butlerse Jihad, de strijd van de mensheid tegen de intelligente computers en de cyborgs, die zich afspeelt bij hun laatste bolwerk, de planeet Corrin. Ze laten zien hoe het Gilde ontstaat, die de interstellaire ruimtevaart mogelijk zal maken. Ze tonen het begin van de Bene Gesserit, de zusterschap die de genetische lijnen van de mens zal gaan bewaken en sturen; het ontstaan van de Mentats, van de Poppenspelers, die hun uiterlijk kunnen veranderen; van de haat tussen Harkonnens en Altreides, die zo'n grote rol zal spelen in het eerste deel van Frank Herberts Duin-trilogie. Van het begin van de Vrijmannen op Arrakis. Van al die zaken die in het eerste boek Duin al aanwezig waren, wordt het mogelijke historische ontstaan uitgebreid uit de doeken gedaan.

Breedsprakig is wellicht een betere aanduiding, want ook de bijna zeshonderd bladzijden van …Lees verder
De dodelijke strijd tussen de mensheid en Omnius nadert zijn ontknoping. Omnius denkt een middel te bezitten om de mensheid de genadeslag toe te dienen. Heeft Vorian Atreides het juiste antwoord en wat doen intussen de Titans? Uiteindelijk zal de redding komen van Duin, want het melange blijkt de enige mogelijkheid te zijn voor de mensheid om Omnius te verslaan. Tegelijk ontdekt Norma Cenva hoe ruimte gevouwen kan worden. Dit is het slotdeel van de trilogie geschreven door onder meer de zoon van de auteur van de beroemde reeks 'Dune'. Al deze boeken spelen zich af in de eeuwen voorafgaand aan F. Herberts klassieker. Een vergelijking met deel 2 'De machine oorlog' (2004)* valt gunstig uit voor dit boek: het is spannender en coherenter, ook al passeren nog erg veel mensen de revue. De spanningsboog is geconcentrrerd en wordt goed vastgehouden ondanks de vele subplots. Een passende afsluiting van deze trilogie, waarvan deel 1 'De Butlerse jihad' (2002)** was. Voorkennis van de beide eerd…Lees verder

Over Brian Herbert

CC BY 2.0 - Foto van/door Matt Crampton from Sunnyvale, CA, USA

Brian Patrick Herbert (Seattle, 25 juni 1947) is een Amerikaans sciencefictionschrijver.

Hij is de zoon van Frank Herbert, vaak door hemzelf of zijn vader als "zoon één" (number one son) aangesproken. Brian heeft nog een broer Bruce en een halfzuster Penny. Samen vormen ze nu de Herbert Partnership en ze treden geregeld samen in de publiciteit, waarbij de man van Penny als een soort groupmanager werkt. Op hun website staat een aantal korte sciencefictionverhalen in PDF-uitvoering, die de grote Voorspelen en drie vervolgen op Duin min of meer aan elkaar moeten koppelen. Brian trad ook op als adviseur bij de opnames van de remake van Dune door Sci-Fi Channel in 2002 en het vervolg Children of Dune, die vrij snel op dvd verschenen en ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Brian publiceerde zelf ook al meerdere titels: