Strip
Nederlands

Donald Duck als vaag figuur

Carl Barks (auteur), Walt Disney (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Donald Duck als vaag figuur
Auteur
Carl Barks
Naar het werk van
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
[Hoofddorp]: Sanoma, 2009
54 p. : ill.
ISBN
9789085745747 (paperback)

Besprekingen

Bundel met enkele stripverhalen waarin Donald Duck, zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, Oom Dagobert en de andere bekenden uit Duckstad allerlei avonturen beleven. Dit album bevat drie lange verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen. Alle verhalen zijn geschreven en geschetst door Carl Barks (1901-2000); een aantal is ook door hem getekend, de overige zijn uitgewerkt door Daan Jippes. Ze zijn van wisselende kwaliteit, van nogal zwak en ongeïnspireerd tot heel aardig. De in goed Nederlands gestelde tekstballonnen zijn per verhaal verschillend van lettergrootte.

Over Carl Barks

Carl Barks (Merrill, 27 maart 1901 – Grants Pass, 25 augustus 2000) was een Amerikaanse striptekenaar die beroemd werd door het schrijven en tekenen van Donald Duck-verhalen. Het verkrijgen van die roem was op zich een prestatie, want Duck-verhalen werden oorspronkelijk altijd op naam van Disney gezet. Barks bedacht onder meer Duckstad en een groot deel van de bewoners van deze stad. Vandaar dat zijn bijnaam 'de duckman' was.

Biografie

Barks startte zijn carrière als illustrator voor de krant Calgary Eye-opener in Minneapolis in 1928. Barks begon voor het bedrijf van Walt Disney (Disney Studios) te werken in 1935, een jaar na het debuut van Donald Duck. Hij werkte samen met anderen aan animatiefilms als Donald's Nephews (1938), Donald's Cousin Gus (1939), Timber (1941), The Vanishing Private (1942) en The Plastics Inventor (1944).

Barks nam in 1942 ontslag bij de Disney Studios. Ni…Lees verder op Wikipedia

Suggesties