Boek
Nederlands

Je bent mijn lieve schattebout !

Carl Norac (auteur), Claude K. Dubois (illustrator)
+1
Je bent mijn lieve schattebout !
×
Je bent mijn lieve schattebout ! Je bent mijn lieve schattebout !
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lisa vindt alle lieve koosnaamjes van Lola maar gek.
Lisa komt erachter dat Lola thuis allerlei koosnaampjes heeft. Ze pest haar ermee. Zou Lisa soms jaloers zijn omdat ze zelf geen koosnaampje heeft?

Je bent mijn lieve schattebout
Carl Norac en Claude Dubois
ISBN 9789025731731
32 blz.
Gebonden, vanaf 3 jaar
Onderwerp
Hamsters, Jaloers zijn
Extra onderwerp
vriendschap
Titel
Je bent mijn lieve schattebout ! / Carl Norac ; met ill. van Claude K. Dubois
Auteur
Carl Norac
Illustrator
Claude K. Dubois
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Bonjour, mon petit coeur
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2000
[28] p. : ill.
ISBN
90-257-3173-2

Besprekingen

Lola is een kleutercavia die na de vakantie terug schoolwaarts trekt. Ze ontmoet Lisa, haar vriendinnetje. Samen lopen ze verder. Onderwerpen van gesprek zijn lief zijn en troetelnaampjes. Lola's koosnaampjes zijn: hartje, prinsesje en lieve schattebout. Lisa en haar andere vriendjes lachen haar uit. Arme Lola, iedereen heeft toch een troetelnaam. Thuis komt ze slechtgezind aan, maar al snel ontdooit ze wanneer haar mama en papa haar lieve woordjes toefluisteren. De volgende morgen verontschuldigt Lisa zich en vertelt ze Lola dat ook zij op haar beurt koosnamen kreeg. Ja en die zij nu net dezelfde als die van Lola. Lola is razend maar al vlug bedaart zij: iedereen heeft recht op lieve bijnamen. En vrolijk lopen de vriendinnetjes verder.

Dit verhaaltje van amper 26 pagina's is lieftallig. Het boekje heeft een klein formaat. Het kleurgebruik is sober: alle tinten zachtbruin, geel en grijs werden gebruikt. De diertjes zelf zijn heel expressief. De tekeningen zijn schetsmatig en de…Lees verder

Suggesties