Boek
Nederlands

Lola gaat verhuizen

Carl Norac (auteur), Claude K. Dubois (illustrator)
+1
Lola gaat verhuizen
×
Lola gaat verhuizen Lola gaat verhuizen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hamstertje Lola gaat met haar vader en moeder verhuizen, wat allerlei problemen voor haar oplevert. Prentenboek met tekeningen in bruintinten. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Lola gaat verhuizen
Auteur
Carl Norac
Illustrator
Claude K. Dubois
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Un bison, c'est trop court
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
9789025734411 (hardback) 90-257-3441-3

Besprekingen

De prentenboekjes over het hamstertje Lola gaan over gevoelens. In Lola gaat verhuizen loopt Lola verloren tussen de verhuisdozen, zwoegende ouders en nieuwe kamers. Ze probeert vanalles om de aandacht te trekken en toont haar gevoelens. Ze springt achter een hoekje tevoorschijn, bedelt om een kusje, stelt voor om te spelen... De volwassen hamsters hebben echter veel werk en sturen Lola steeds wandelen. Uiteindelijk heeft ze toch een knuffel afgedwongen en wordt ze door haar vermoeide ouders in haar nieuwe bed gelegd. Ze valt meteen in slaap.

Claude K. Dubois zet met losse potloodstreken en harmonieuze kleuren de personages in de (water)verf. De tekst is sober, enkele lijnen per bladzijde, en lichtjes Hollands ("Ik schrik me een hoedje", "Je boft maar"). Het hamstertje Lola is gevoelig zonder complexen: ze heeft een doekje om te knuffelen, ze wil voortdurend kusjes, ze vraagt aandacht van haar ouders. Dit is herkenbaar voor jonge kinderen. De situaties, die wat overdreve…Lees verder
Lola, het hamstertje, gaat verhuizen. Het valt allemaal niet mee in het nieuwe huis. Ze is een beetje bang, alles is vreemd. Haar vader en moeder hebben geen tijd voor haar, want ze zijn druk bezig. Als Lola met ze wil spelen zijn vader en moeder te moe. Lola beseft ineens dat het voor hen ook raar moet zijn in het nieuwe huis: ze gaat ze dan verwennen en geeft ze veel knuffels. Daarna valt ze in slaap in haar nieuwe bed! Er zijn reeds vijf boekjes verschenen over Lola, het hamstertje. De tekst, die in enkele regels onder elke plaat staat, is eenvoudig. De paginagrote waterverf/potloodtekeningen in bruintinten zijn dynamisch; er is veel op te zien. Het verhaal is er goed aan af te lezen en de tekst ondersteunt de veelzeggende illustraties. Er spreekt veel warmte uit. Het thema is voor veel kinderen herkenbaar. Dit boek in oblong formaat is stevig uitgevoerd: harde kaft en dik glad papier van goede kwaliteit. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties