Dvd
Engels

Ice Age 2 : the meltdown

Carlos Saldanha (regisseur), John Powell (componist)
+1
Ice Age 2 : the meltdown
×
Ice Age 2 : the meltdown Ice Age 2 : the meltdown
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Aan het eind van de ijstijd dreigt het dal waar de dieren wonen te overstromen. Een norse mammoet, een sabeltandtijger en een luiaard proberen iedereen te redden
Titel
Ice Age 2 : the meltdown
Regisseur
Carlos Saldanha 1965-
Componist
John Powell 1963-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 86 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8712626024491

Besprekingen

Vervolg op de succesvolle Amerikaanse digitale animatiefilm Ice Age van regisseur Chris Wedge. Deze film van regisseur Carlos Saldanha draaide in de bioscopen met nog meer succes dan zijn voorganger. Het verhaal speelt zich af, zoals de titel al doet vermoeden, aan het einde van de ijstijd. De bekende hoofdpersonen, de mammoet, sabeltandtijger en de luiaard, proberen de andere dieren te redden voor een op hande zijnde overstroming en maken een lange tocht naar veiliger oorden. De mammoet, die altijd dacht dat hij de laatste was, blijkt toch nog een vrouwtje te ontmoeten. Bas Blokker (NRC 29-3-'06): 'De prehistorische volksverhuizing biedt (...) vooral de gelegenheid om de karakters' van de drie vrienden reliëf te geven. (...) Ice Age 2 is een swingende film waar alle kinderen van de basisschool plezier aan beleven. De dieren zijn met zorg vormgegeven en geanimeerd. Het decor is echter van een bedroevende soberheid, net als bij Robots.' Jan Pieter Ekker (Volkskrant 30-3-'06): '(...) be…Lees verder

Over Carlos Saldanha

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Boungawa

Carlos Saldanha (Rio de Janeiro, 24 januari 1968) is een Braziliaans filmregisseur, producent en animator.

Saldanha is het meest bekend om zijn werken van Blue Sky Studios. Hij regisseerde de animatiefilms Ice Age: The Meltdown, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Rio, Rio 2 en Ferdinand. Met Chris Wedge regisseerde hij samen de animatiefilms Ice Age en Robots. Hij ontving samen met John C. Donkin voor de korte animatiefilm Gone Nutty in 2004 een Oscar-nominatie voor beste korte animatiefilm.

Filmografie

  • 1996: Joe's Apartment (leidinggevende animator)
  • 1997: A Simple Wish (creatief leidinggevende)
  • 1998: Bunny (animator / korte film)
  • 1999: Fight Club (animatie leidinggevende)
  • 2002: Ice Age (co-regie)
  • 2002: Gone Nutty (regie / korte film)
  • 2005: Robots (co-regie)
  • Lees verder op Wikipedia